De makers van de succesvolle film De Tweeling komen in oktober met een nieuwe film: Bride Flight. Op NU.nl exclusief een voorproefje van deze grote Nederlandse productie.

De drie jonge bruiden Ada, Marjorie en Esther en avonturier Frank ontmoeten elkaar in 1953 tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland. Hun levens zullen altijd verbonden blijven. Bride Flight belooft een bitterzoet drama over het verlangen naar een nieuw bestaan te worden.

De speelfilm is gebaseerd op het ware verhaal van de laatste grote luchtrace van Londen naar Christchurch in oktober 1953.

Aan boord van de Liftmaster, de DC6 van de KLM die de race won, zaten vele Nederlandse emigranten. Onder hen tientallen jonge vrouwen op weg naar hun verloofdes, die vooruit waren gereisd naar Nieuw-Zeeland. De internationale pers gaf de vlucht daarom de bijnaam Bride Flight.

Belangrijke rollen in Bride Flight worden gespeeld door Karina Smulders, Pleuni Touw, Elise Schaap, Petra Laseur, Anna Drijver, Willeke van Ammelrooy, Waldemar Torenstra en Rutger Hauer.

De tweeling

De makers van Bride Flight, dat onder regie staat van Ben Sombogaart, waren eerder verantwoordelijk voor het succesvolle De tweeling. Deze film trok in Nederland ruim 700.000 bezoekers en werd aan meer dan vijftig landen werd verkocht.

Budget

Met een productiebudget van 6,4 miljoen euro is Bride Flight een van de duurste Nederlandse speelfilms ooit. De film komt in oktober uit.