AMSTERDAM - De opnamen voor de film 'Transformers 2' zijn begonnen. Regisseur Michael Bay zei zondagavond tijdens de uitreiking van de MTV Movie Awards in Los Angeles dat maandag de eerste draaidag van de film zou zijn.

Daarnaast vertelde de filmmaker dat het nieuwe deel van 'Transformers' zich twee jaar afspeelt na de gebeurtenissen uit de eerste film.

'Transformers' nam zondag tijdens de uitreiking van de gouden popcornbekers de prijs voor beste film mee naar huis. Het spektakel, dat geproduceerd werd door Steven Spielberg, wist wereldwijd ruim 450 miljoen euro op te brengen.

Acteurs

De robotfilm draait om Sam Witwicky, die gespeeld wordt door Shia LaBeouf, en de vondst van een auto. Deze blijkt een 'transformer' te zijn, een robot die de aarde wil behoeden voor slechte robots, die ook in voertuigen kunnen veranderen.

In 'Transformers 2' zijn LaBeouf en zijn filmliefde Megan Fox weer te zien. Fox werd eind april door het Britse mannenblad FHM uitgeroepen tot meest sexy vrouw ter wereld.

Ook Josh Duhamel en Tyrese Gibson keren ook in het tweede deel terug. Nieuw in de cast is Rainn Wilson, die bekend is van 'Juno' en de televisieserie Six Feet Under.

Bioscoop

'Transformers 2' moet vanaf 25 juni 2009 in de Nederlandse bioscopen draaien.