LOS ANGELES - Acteur Johnny Depp is zondagavond de grote winnaar geworden op de uitreiking van de MTV Movie Awards. De acteur kreeg in Los Angeles zowel de prijs voor beste schurk (Sweeney Todd) als voor beste komische rol (Pirates of the Caribbean 3).

De MTV Movie Awards worden toegekend door de kijkers van de populaire muziekzender. Zij riepen het actievehikel Transformers uit tot beste film van 2007. De prijs voor beste actrice ging naar Ellen Page, die in de komedie Juno een zwangere tiener vertolkt. Als beste nieuwkomer werd acteur Zac Efron uitgeroepen, die in de filmversie van succesmusical Hairspray televisiepresentator Link Larkin speelde.

De uitreiking vond plaats naast het terrein van de Universal filmstudio's, waar een enorme brand zondag voor tientallen miljoenen dollars schade veroorzaakte. Onder meer een gebouw met de set van de King Kong-films en diverse andere filmsets gingen in vlammen op.

Popcorn

De uitreiking van de MTV Movie Awards vond voor de zeventiende keer plaats. De prijs bestaat uit een beeldje van een goudkleurige bak met popcorn.