AMSTERDAM - De verfilming van de populaire televisieserie 'Sex and the City' heeft in Amerika een verbazingwekkend goed openingsweekend gehad.

"Als er dit weekend geen vrouw op straat te bekennen was dan kwam dat omdat zij allemaal in de bioscoop zaten", grapt persbureau Reuters.

In de Verenigde Staten en Canada bracht de film in de eerste drie dagen al ruim 55 miljoen dollar op. En overtrof op die manier ruim de verwachtingen van productiemaatschappij Warner Bros. Pictures. Zij verwachtten tussen de 25 en 35 miljoen bezoekers.

De film verstootte hierdoor ook onverwachts de kaskraker Indiana Jones and the Cristal Skull van de eerste plaats in de Box Office. Ook in Groot-Brittannië en Duitsland bereikte de film nummer één.

New York

De verfilming gaat net als de serie over het bruisende leven en de liefdesdilemma's van de vier New Yorkse vriendinnen, Carrie, Charlotte, Samantha en Miranda.

Vier jaar na het einde van de televisieserie zorgt het leven van columnist Carrie Bradshaw, gespeeld door Sarah Jessica Parker, nog steeds voor massahysterie onder vrouwen. Warner Bros. liet weten dat zeker 85 procent van de bioscoopbezoekers vrouw is.

Première

Sex and the City gaat in Nederland op donderdag 12 juni in première. In een groot aantal bioscopen gaat de film al een avond eerder in première in verband met speciaal georganiseerde Ladies Night's.