AMSTERDAM - De opnamen van 'De vliegenierster van Kazbek', de nieuwe film van Arthur Japin, zijn deze week van start gegaan. Dat heeft distributeur Benelux Film donderdag bekendgemaakt.

In de productie zijn rollen weggelegd voor Jack Wouterse, Sylvia Poorta en Sallie Harmsen. Het is de vierde film die Japin maakt met regisseuse Ineke Smits.

Ook de Roemeense actrice Anamarie Marinca is gestrikt voor de historische film. Zij speelde de hoofdrol in '4 months, 3 weeks and 2 days', die vorig jaar de Gouden Palm won op het filmfestival van Cannes.

Marie

'De vliegenierster van Kazbek', die volgend jaar in première gaat, draait om het dromerige meisje Marie, een rol van Madelief Blanken. Zij woont op het eiland Texel aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Haar rustige leventje wordt opgefleurd door de komst van een groep Georgische soldaten, die hun cultuur en muziek meenemen.

Japin werkte al drie keer eerder samen met Smits, aan de films 'Hoerenpreek', 'De wolkenpreek' en 'Magonia'. De 51-jarige auteur schreef de bestsellers 'De zwarte met het witte hart' en 'Een schitterend gebrek'.