Vergezochte rom-kom waarin Cameron Diaz en Ashton Kutcher het zes maanden met elkaar moeten uithouden om 3 miljoen te krijgen.

De rek begint nu echt uit romantische komedies te raken. Steeds vaker worden vergezochte hindernissen bedacht om de voor elkaar bestemde geliefden anderhalf uur uit elkaar te houden, maar What Happens in Vegas maakt het wel heel erg bont. En niet eens omdat de film zich voor het grootste gedeelte buiten Las Vegas afspeelt.

Surprise!

What Happens in Vegas begint in New York, waar control freak Joy (Cameron Diaz) van alles regelt voor haar vriend, die dat niet waard is. Dat realiseert hij zelf ook, en dus maakt hij het uit. Op zijn verjaardag nog wel, terwijl Joy een kamer vol gasten voor een surpriseparty heeft georganiseerd. Die zijn getuige van de pijnlijke breuk.

Vegas als remedie

Niet veel verderop wordt nietsnut Jack ontslagen op zijn werk in de meubelmakerij. Het pijnlijke is dat zijn baas ook zijn vader is. De gekneusde ziel zoekt dezelfde remedie op als Joy: hij gaat het er met zijn beste vriend eens lekker van nemen in Las Vegas. Daar lopen Joy en Jack elkaar daar tegen het lijf, doordat ze in dezelfde hotelkamer worden geplaatst.

Wilde nacht

Dat is al geen goed begin, en hun beider beste vrienden kunnen het nog minder goed met elkaar vinden. Maar na flink wat alcoholische versnaperingen slaat de vlam over en belanden Jack en Joy bij elkaar in bed. En dat niet alleen: de volgende ochtend blijken ze ook nog te zijn getrouwd tijdens hun wilde nacht. Gelukkig vinden ze het beide een slecht idee, en besluiten ze ruziënd tot een flitsscheiding.

Jackpot

Maar al ruzie makend gooit Jack het kwartje van Joy in een gokautomaat en jawel: jackpot! Het pasgetrouwde stel is drie miljoen dollar rijker. Best een leuk bedrag, ook al staat de dollar laag. Snel scheiden dus maar, en de buit verdelen. Maar dan zouden we en hele korte romantische komedie hebben. Dus claimen beiden de volle mep.

Zes maanden zuur

Jack en Joy treffen daarom een rechter (leuke rol van Dennis Miller) die een hekel heeft aan de jonge generatie die alles snel wil hebben. Hij besluit dat het pasgetrouwde stel het eerst zes maanden moet proberen voordat ze de drie miljoen mogen verdelen. En dus moet Joy bij Jack intrekken, en maken de twee elkaar het leven zo zuur dat één van hen uit eigen beweging opstapt, zodat de ander de hele buit heeft.

The Break-Up

Dit vergezochte uitgangspunt leidt tot ruzies die sterk doen denken aan The Break-Up. Daarin probeerden Jennifer Aniston en Vince Vaughn elkaar uit hun riante appartement te pesten nadat hun relatie uit was. What Happens in Vegas is nog minder leuk, ondanks de wanhopige pogingen van de scriptschrijver er iets origineels van te maken.

In 93 zalen