AMSTERDAM - De verfilming van stripboekenheld "Iron Man" heeft alle verwachtingen overtroffen in de Amerikaanse Box Office. De film, die het zomerfilmseizoen met een knal moest inluiden heeft in het eerste weekend al 104,25 miljoen dollar opgebracht.

Iron Man draait om het leven van de 43-jarige Tony Stark, een wapenproducent en onverbeterlijke playboy. Stark, gespeeld door Robert Downey Jr., vindt in zijn vrije tijd technische snufjes uit die door zijn wapenbedrijf 'Stark Industries' worden geproduceerd.

Tot hij tijdens een werkbezoek aan Afghanistan wordt ontvoerd en gevangen genomen. Stark wordt gedwongen om een wapen te ontwikkelen voor zijn ontvoerders waarmee zij de Verenigde Staten te lijf kunnen gaan. In plaats van dagenlang aan een raket te werken, bouwt hij stiekem een mechanisch harnas voorzien van vlammenwerpers en machinegeweren. Met behulp van dit pak weet hij aan de Afghanen te ontsnappen.

Eenmaal terug in de VS weet hij met wat aanpassingen en betere materialen het fameuze Iron Man harnas te bouwen. Vanaf dat moment is een nieuwe superheld geboren.

Spiderman

Ondanks het grote succes van Iron Man leverde de verfilming net niet meer op dan Marvel's favoriete stripboekenheld ' Spiderman' die in 2002 uitkwam. Deze was is het eerste weekend na de première goed voor 114,8 miljoen dollar. Een extreem hoog bedrag voor een non-sequel.

Het record voor beste stripboekverfilming staat nog steeds op naam van Spiderman 3. Deze bracht in het eerste weekend maar liefst 151 miljoen dollar op.