HILVERSUM - Bioscoophit Het Schnitzelparadijs krijgt een vervolg in de vorm van een televisieserie. Dat heeft BNN zondag bekendgemaakt. In eerste instantie gaat het om tien afleveringen.

Een groot aantal acteurs uit de film, zoals Tygo Gernandt, Yahya Gier, Gürkan Küçüksentürk en Micha Hulshof, speelt ook weer mee in de televisieserie.

Hoofdrolspelers

Hoofdrolspelers Noah Valentyn, Bracha van Doesburgh, Mimoun Oaïssa en Linda van Dyck keren niet terug in de serie. Het verhaal concentreert zich nu op Sander, gespeeld door Micha Hulshof.

Hij komt als beginneling terecht in de keuken van restaurant De Blauwe Gier. Een belangrijke nieuwe rol in de serie is weggelegd voor actrice Eva van de Wijdeven (Dunya & Desie).

Film

De film Het Schnitzelparadijs van regisseur Martin Koolhhoven baseerde zich op het succesvolle gelijknamige boek van Khalid Boudou.

De productie was met 365.000 bezoekers één van de grote bioscoophits in 2005. De acteurs werden bekroond met een Gouden Kalf voor hun gezamenlijke inspanningen.

Buitenland

De productie deed het ook in het buitenland goed: hij draaide op talloze prestigieuze festivals, waaronder Berlijn, en werd door het toonaangevende Amerikaanse blad Variety genoemd in de top tien van beste Europese films van het jaar.

De Nederlandse film was in meer dan dertig landen te zien. De opnames van de serie beginnen op 2 april. BNN zendt de serie in het najaar uit.