AMSTERDAM - Het blijft filmprijzen regenen voor het speelfilmdebuut van topfotograaf Anton Corbijn. 'Control' werd zondag tweemaal bekroond bij de Empire Awards in Londen. De biopic over Ian Curtis won de prijs voor beste soundtrack.

Verder ging acteur Sam Riley, die de zanger van de band Joy Division speelt, naar huis met de prijs voor beste nieuwkomer. Vorig jaar werd 'Control' al overladen met internationale onderscheidingen. Zo won de film onder meer vijf British Independent Film Awards en enkele prijzen op het filmfestival van Cannes. 'Control' verhaalt over het leven van Curtis, die op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

Atonement

'Atonement' was zondag de grote winnaar op het filmgala, dat jaarlijks wordt georganiseerd door filmblad Empire. Het historische drama kreeg de prijs voor beste Britse film en hoofdrolspelers Keira Knightley en James McAvoy werden geëerd als beste actrice en acteur.

Prijzen

Actiefilm 'The Bourne Ultimatum' won de award voor beste film en David Yates werd onderscheiden voor zijn regie van 'Harry Potter and the order of the phoenix'.

Ewan McGregor kreeg een Icon Award voor zijn gehele carrière. De Schotse acteur speelde veelgeprezen rollen in onder meer 'Trainspotting' en 'Moulin rouge'.