In het echt schijnen ze alweer uit elkaar te zijn, maar in Just Married spelen Brittany Murphy (8 Mile) en Anton Kutcher (Dude, Where's My Car?) het pasgetrouwde stel uit de titel. Zij is een rijkeluisdochter en hij is van mindere komaf, dus dat zorgt al voor het huwelijk voor de nodige trubbels. Maar dat is nog niets vergeleken bij de tegenslagen die hen te wachten staan op hun huwelijksreis naar Europa. #

De gehuurde auto blijkt geen bescheiden Europeaan, die voor Amerikanen al klein overkomt, doch een piepkleine Smart- lachen! En behalve met vreemde eetgewoontes krijgt het pasgetrouwde stel ook nog met vieze hotelkamers, een andere netspanning, onbeschofte obers en andere 'typisch Europese' gewoontes te stellen. Tot overmaat van ramp lukt het maar niet hun echtverbintenis te consumeren, vanwege de deplorabele staat van de Europese hotelkamers. Daar is de broze relatie niet tegen bestand, maar uiteraard komt het toch weer goed: het is tenslotte een rom-kom!

Vonk

Dat het goed komt weet ik dankzij het Parool en De Volkskrant. Want nadat ik twee keer de trailer had gezien en niet één keer moest lachen -terwijl een trailer doorgaans toch de sterkste grappen uit de film bevat- liet ik deze treurigheid graag aan mij voorbijgaan. Het is aardig dat Brittany Murphy na een reeks zwaar dramatische rollen (Girl, Interrupted, Don't Say a Word) iets luchtigs krijgt te spelen, maar humor lijkt niet haar sterkste kant te zijn. En fijn dat in Europa de vonk ook in het echt oversloeg tussen haar en Kutcher, maar ja: dat vlammetje is ook alweer gedoofd. Just Married, Already Divorced dus.

Het Parool: "het happy end roept medelijden op: verschrikkelijk dat dit stel bij elkaar blijft"
De Volkskrant: "heel voorspelbaar (..) ook het laatste cliché, het happy end, wordt niet omzeild"
In 42 zalen