AMSTERDAM - Val Kilmer is binnenkort te horen in de nieuwe film 'Knight Rider'. De acteur spreekt de stem in van de pratende auto Kitt in de film, die is gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren tachtig.

Dat meldt het Amerikaanse filmblad Variety. De Amerikaanse acteur William Daniels nam in de serie de stem van Kitt voor zijn rekening.

Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat Kilmer Kitt zou vertolken. Arrested Development-acteur Will Arnett was aangenomen voor de baan, maar moest zich onlangs terugtrekken wegens contractbreuk.

Arnett spreekt namelijk al jaren de spotjes in voor General Motors en dat autoconcern was niet blij met het feit dat de 'Knight Rider'-film gesponsord wordt door Ford.

Justin Bruening

David Hasselhoff, die Michael Knight speelde in de oorspronkelijke serie, speelt geen rol in de film. Daarin rijdt Justin Bruening rond in de assertieve auto. Hij speelt Mike Trace, de zoon van Michael Knight.

'Knight Rider' wordt over twee weken uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender NBC. De zender hoopt dat de tv-film een opstapje zal vormen voor een nieuwe serie van de 'Knight Rider'.