BERLIJN - De Nederlandse filmwereld is weer vertegenwoordigd op het komende International Film Festival Berlijn.

In de Duitse hoofdstad worden tussen 7 en 17 februari films, makers en acteurs uit ons land verwacht.

De speelfilm Dunya & Desie wordt vertoond in het competitieprogramma voor jongerenfilms, Generation 14+.

De film van Dana Nechushtan komt voort uit de gelijknamige jeugdserie Dunya & Desie en gaat over de Nederlandse Desie (Eva van de Wijdeven) en de Marokkaanse Dunya (Maryam Hassouni).

Waar is het Paard van Sinterklaas?

Ook Waar Is Het Paard Van Sinterklaas? van Mischa Kamp is geselecteerd voor het Duitse festival.

De familiefilm, het vervolg op Het Paard Van Sinterklaas, draait als openingsfilm van het onderdeel Generation Kplus. Hierin is ook de Belgisch-Nederlandse coproductie BenX van Nic Balthazar te zien.

Producties

Op de Europese filmmarkt draaien verder onder meer de (deels) Nederlandse producties TBS van Pieter Kuijpers, Unfinished Sky van Peter Duncan en Blind van Tamar van den Dop.

Ook The Bird Can't Fly van Threes Anna, Bloedbroeders van Arno Dierickx, Duska van Jos Stelling en de Theo van Gogh-remake Blind Date van Stanley Tucci zullen te zien zijn.

Maryam Hassouni

Actrice Maryam Hassouni gaat ook naar Berlijn. Ze is de Nederlandse 'Shooting Star' en wordt samen met andere Europese acteurs gepresenteerd aan de internationale filmindustrie en de internationale pers.

Doel van 'Shooting Stars' is meer bekendheid te geven aan Europese acteurs en actrices.

Hassouni werd bekend als Dunya in de tv-serie Dunya & Desie, waarvan de filmversie dus op het festival te zien is.

De actrice speelde verder onder meer in de films Kicks en Offers. Voor haar rol in de laatste productie won ze een Emmy Award.