AMSTERDAM - Angelina Jolie is zaterdag tijdens het Santa Barbara International Film Festival onderscheiden met de 'Performance of the year'-award. De 32-jarige actrice kreeg de prijs voor haar rol in de film 'A mighty heart', over de vermoorde journalist Daniel Pearl.

Jolie ontving de prijs uit handen van Clint Eastwood, die haar regisseert in de nieuwe film 'The changeling'. De brunette is gek op de regisseur. "Clint Eastwood?

Ik zou eeuwig over hem kunnen praten", vertelde Jolie op de rode loper. "Hij is een geweldige vent en hij is vriendelijk tegen iedereen op de set."

Pitt

Brad Pitt vergezelde zijn vriendin op het filmfestival in het Californische plaatsje. Dankzij Pitt, met wie zij adoptiekinderen Maddox, Pax en Zahara en biologische dochter Shiloh opvoedt, is het leven als Hollywoodster een stuk gemakkelijker, zo liet Jolie weten.

Jolie, over wie geruchten gaan dat ze voor de tweede keer zwanger is, droeg een zwarte blouse en een lange, loszittende rok en zou er slank en niet overduidelijk zwanger hebben uitgezien.

Haar woordvoerders hadden de toegestroomde pers van tevoren gevraagd niet te beginnen over de zwangerschapsgeruchten.