LOS ANGELES - De uitreiking van de Golden Globes is in gevaar nu de stakende Amerikaanse scenaristen hebben gedreigd de ceremonie te verstoren. Dat heeft de schrijversbond aangekondigd.

De organisatie van het tv- en filmprijzenevenement voert gesprekken om tot een compromis te komen.

Compensatie

De schrijvers weigeren al sinds begin november vorig jaar scripts te leveren, waardoor het werk aan tv-series en films stilligt. Ze eisen een financiële compensatie voor de distributie van films en series op dvd's, internet en mobiele telefoons, maar de gesprekken met tv- en filmproducenten zijn tot nu toe op niets uitgelopen.

De organisatie van de Golden Globes, Dick Clark Productions, is een van de bedrijven met stakende werknemers.

Talkshows

De bekende talkshowpresentatoren David Letterman en Jay Leno hebben de afgelopen maanden ook last gehad van de staking, maar ze waren woensdagavond voor het eerst sinds het begin van de staking weer op de buis.

De Republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee zat bij Leno's Tonight Show en democrate Hillary Clinton bij Letterman's Late Show.

Letterman sloot onlangs op eigen houtje een overeenkomst met de schrijversbond, waardoor hij weer van teksten was voorzien. Leno moest het zonder doen.