AMSTERDAM - Christian Bale is in onderhandeling over de hoofdrol in de vierde Terminator-film. Dat meldt het filmvakblad Hollywood Reporter.

In 'Terminator salvation: the future begins' zou de acteur uit Wales de rol gaan spelen van John Connor, die in 1991 in het tweede deel uit de filmreeks werd gespeeld door de jonge Edward Furlong. In het derde deel uit 2003 was de rol voor Nick Stahl.

De eerste Terminator-film uit 1984 werd geregisseerd door James Cameron en maakte een grote filmster van Arnold Schwarzenegger met zijn titelrol. De films gaan over een robot die de mensheid moet behoeden voor een toekomstige oorlog met kwaadaardige machines.

Robots

In 'T4', zoals de naam van de nieuwe film zal worden afgekort, speelt Bale de zoon van de leider van de overgebleven mensentroepen, die nog altijd om hun bestaansrecht strijden met de robots.

Waarschijnlijk zal Schwarzenegger, die tegenwoordig gouverneur is van de staat Californië, niet te zien zijn in de film.

The Dark Knight

Momenteel is de 33-jarige Bale nog bezig met de opnamen van de film 'The Dark Knight', het vervolg op 'Batman' uit 2005, waarin hij de titelrol speelt. Bale is verder bekend van onder meer 'American psycho' en 'The prestige'.