The Heartbreak Kid - Bobby & Peter Farrelly

Wisselvallige rom-kom waarin Ben Stiller er op huwelijksreis achter komt dat hij een vrouw heeft getrouwd die niet bij hem past.

Ben Stiller had in de jaren negentig al verschillende rollen gespeeld toen hij in 1998 bij het grote doorbrak met There's Something About Mary. Sindsdien speelde hij regelmatig de opgefokte schlemiel die het steeds weer verpest bij de vrouwen, in Meet the Parents, Along Came Polly. The Heartbreak Kid, van de makers van There's Something About Mary, is de zoveelste variatie op dit thema.

Sukkel

Stiller speelt Eddie Cantrow, zo'n sukkel die netjes naar de bruiloft van zijn ex-verloofde gaat en daar openlijk voor lul wordt gezet aan een tafel die hij deelt met kinderen. Zijn geluk lijkt te keren wanneer hij een vrouw te hulp schiet die het slachtoffer wordt van een tasjesdief. Hij spreekt nog eens af met deze Lila (Malin Akerman) en het lijkt te klikken.

Rotterdam

Maar dan slaat het noodlot toe: Lila moet voor haar werk twee jaar naar... Rotterdam! 'Waarom helemaal naar Duitsland?' is Eddie's onnozele reactie. De enige manier om emigratie te voorkomen is een huwelijk. Eddie aarzelt, want hij kent haar pas een paar weken, maar op advies van zijn vader (Ben Stillers echte vader Jerry Stiller) en een vriend -die thuis weliswaar onder de plak- zit stemt hij toe.

Luidruchtig

Op hun huwelijksreis naar Mexico komen in de auto onderweg al de eerste irritaties boven tafel wanneer zij bruid luidkeels meezingt met vreselijke nummers. Alles aan Lila blijkt luidruchtig: in bed schreeuwt ze als een pornoster en haar tafelmanieren zijn gênant. Ze blijkt ook nog eens geen werk te hebben, want die baan waar ze weg voor zou moeten was vrijwilligerswerk. Ze heeft wel schulden.

Rampbruid

Eddie zit op zijn huwelijksreis dus opgescheept met een rampbruid en komt tot overmaat van ramp een vrouw tegen (Michelle Monaghan) waar hij het wel goed mee kan vinden.

Die situatie doet denken aan Along Came Polly, toen Stiller op zijn huwelijksreis de bedrogen partij was. Maar Eddie heeft zijn handen vrij, want Lila moet het bed houden nadat ze enorm is verbrand. Een lawine aan leugens en misverstanden is het gevolg.

Clitring

The Heartbreak Kid is een remake van een komedie uit 1972, maar daarin zat vast geen clitring. Hier wel, want de Farrelly broers proberen hun sperma-als-haargel-scène uit Something about Mary te evenaren met een pis-scène-met-clitring.

Helaas komt die scène uit de lucht vallen, want The Heartbreak Kid is verder een kalme rom-kom, met aardige momenten maar Stiller op de automatische piloot.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie