Naar aanleiding van mijn stukje over Hot Chick kreeg ik weer eens het verwijt van een lezer dat ik geen film kon bespreken die ik niet had gezien. Daar ben ik het helemaal mee eens, maar als ik een film niet heb gezien geef ik dat ook duidelijk aan, zoals bij Hot Chick. In dat geval is er ook geen sprake van een recensie, maar puur van de melding dat een bepaalde film draait. Kwestie van goed lezen.#

Kamermeisje

Zo ook bij Maid in Mahattan: een romantische komedie met Jennifer Lopez, die ik dus NIET heb gezien (dit ten overvloede, geen overbodige boze mails sturen dus). Al zijn er weinig verrassingen te verwachten in deze Assepoester-variatie, die wordt aangeprezen als Pretty Woman-variant. Wat in wezen correct is, aangezien Pretty woman weer een moderne Assepoester was.

Lopez speelt een kamermeisje die zich als diva uitdost met gevonden kleding. Vervolgens ziet politicus en miljonair Ralph Fiennes haar voor een society-schoonheid aan, en vraagt haar uit. Waarmee de eerste hindernissen en misverstanden die onontbeerlijk zijn in het genre van de rom-kom alweer zijn opgeworpen.

Vette knipoog

De Volkskrant vatte de film al treffend samen met: een Jenny From the Block droomt ervan een J-Lo te worden. De grap is natuurlijk dat J.Lo in het echt juist de diva uithangt en toch beweert nog steeds die Jenny From the Block te zijn, maar die vette knipoog is aan mij niet besteed. Laat dat u er niet van weerhouden deze ongetwijfeld en zonnige lentekomedie te bezoeken. Maar als u dan toch zin heeft in een romantische komedie is Liever Verliefd wellicht een leuker alternatief, want die is van eigen bodem.

De Volkskrant: "tergend trage en voorspelbare ontwikkelingen"
In 74 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm