Alles uit de jaren tachtig komt terug, dus ook de body-swap movie. Dit kortdurende genre bestond uit films waarin de hoofdpersoon om een of ander magische reden in een ander lichaam wakker werd. Het genre stierf en zachte dood nadat alle mogelijkheden zo'n beetje waren uitgeprobeerd: een jongen in het lichaam van een man (Big), een man in het lichaam van een jongen (18 Again), een man die een tweede leven als vrouw krijgt (Switch) en een vrouw die herrijst als man (All of Me). #

Dierlijk

Maar Down to Earth (Chris Rock als blanke grijsaard) bewees twee jaar terug al dat het genre zelf aan een tweede leven was begonnen, hoewel die film geen succes was (want niet grappig, niet eens goed gemaakt). Dat heeft de aartsflauwe komiek Rob Schneider er niet van weerhouden ook een duit in het bodyswap-zakje te doen. Kleine moeite voor een komiek die in The Animal zich al dierlijk gedroeg na het ontvangen van donororganen van dieren.

Hete Meid

En in Hot Chick vindt de Hete Meid uit de titel zich op een dag gevangen in het lichaam van lelijkerd Rob Schneider, met alle voor de hand liggende gevolgen van dien. Ze beseft als lelijke man pas hoe naar ze als babe altijd is geweest, dus leert ze nog een wijze les ook. Vast hilarisch voor wie van Schneider houdt, maar helaas: daar hoor ik niet bij. Als Rob Schneider een film lang in het lichaam van een bloedmooie meid zou rondlopen had ik wellicht nog even getwijfeld, maar nu laat ik The Hot Chick graag aan me voorbij gaan. Daarmee spaar ik weer anderhalf uur van mijn leven uit en bespaar ik de Schneider-fans een onnodige zure recensie. Veel plezier!Schneiders grote vriend Adam Sandler is wel weer van de partij, dit keer als bongospeler.

In 47 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm