Deprimerende en rauw drama waarin een hoertje en een tiener op de vlucht slaan voor gangsters.

Londen, drie uur 's nachts. Een meisje van 11 vlucht de wc op. Make up moet haar ouder doen lijken, maar door haar tranen is die uitgelopen. Ze krijgt gezelschap van een vrouw, ergens in de twintig. Haar gezicht zit vol bloed en haar oog is opgezwollen. Ze stelt het meisje gerust: ze gaan zo snel mogelijk hier vandaan. De vrouw moet alleen eerst nog wat tippelen om aan reisgeld te komen.

Straathoertje

De openingsscène van London to Brighton geeft al aan dat dit geen luchtige kost wordt. Dit is een rauw straatdrama, over de onderkant van de samenleving. Een wereld waarin een straathoertje als Kelly - die met dat opgezwollen oog- snel wat bij wil verdienen door een 11-jarig weglopertje -Joanne- van de straat op te pikken. Een vaste klant, een gangster, wil zijn meisjes namelijk graag zo jong mogelijk.

Gangsterbaas

De brutale Joanne stemt in, maar krabbelt in de slaapkamer terug. En ook Kelly krijgt er spijt van dat ze de puber bij de gangsterbaas heeft gebracht. Samen slaan ze op de vlucht, zoals te zien was in de openingsscène. En nu zit Kelly's pooier hen achterna. De zoon van de gangsterbaas heeft hem al hardhandig laten weten dat hij de meisjes koste wat kost in handen wil krijgen.

Vloekende pooier

In London to Brighton is de dreiging nooit ver weg. Dat maakt de film behalve rauw ook spannend. Al zijn juist die thillerelementen minder geslaagd: stereotypen als de vloekende pooier en de ijzige stille gangsterbaas horen eerder in een B-film thuis, net als het hoertje met het gouden hart, hoe goed ze ook worden gespeeld.

Kinderprostitutie

London to Brighton hinkt op twee benen: de maker wil kinderprostitutie aan de kaak stellen, maar er tegelijk een spannende film over maken. Dat gaat niet goed samen en ook om die reden is London to Brighton geen prettige kijkervaring.

In 4 zalen