Mislukte zwarte actiekomedie met Kevin Costner als criminele Elvis

Sommige films zijn op papier zo curieus dat je ze toch graag zelf wil zien, ook al raden alle recensenten je dat af. 3000 Miles

In 3000 Miles speelt Costner, die nu toch echt het spoor bijster lijkt, de baddest bad guy uit zijn carrière. Hij slaat vrouwen, kinderen en bejaarden, en schiet puur voor zijn plezier agenten neer. Hij beweert bovendien de onechte zoon van Elvis te zijn, ook al lijkt hij eerder het kwaaie neefje van Dirty Harry.

Costner recruteert maatje Kurt Russell voor een overval op een casino. En wel tijdens de nationale Elvis-conventie, zodat ze met hun Elvis-vermomming niet op zullen vallen. Het tweetal wordt nog aangevuld door Christian Slater, die in True Romance al regelmatig Elvis-verschijningen onderging. Die film was ook extreem gewelddadig, maar het script van Quentin Tarantino gaf de film een originele invalshoek.

Snoeihard

Die wordt in 3000 Miles ook gezocht, maar veel verder dan criminelen-in-Elvispak komt men niet.

Miles is een film voor puisterige pubers, die niets om een verhaal geven, maar kicken op elk vuurgevecht en bloedfontein, liefst begeleid door snoeiharde muziek. Ze houden er ook nog een paar lekker vrouwonvriendelijke grappen aan over. Maar goed, ga hem dus vooral zien, want een curiosum is deze 'Dances With Bullets' zeker.

Het ParoolDe Volkskrant

In 7 zalen