Vervolg op de Disney-tekenfilm-klassieker uit 1967. #

De laatste jaren brengt Disney regelmatig vervolgdelen uit van Disney-animatiefilms die eerst in de bioscoop hebben gedraaid. Zo verscheen er een vervolg op Aladdin, op Tarzan en op Peter Pan. Maar doorgaans komen deze vervolgfilms meteen uit op video en dvd, omdat ze het niveau van het origineel niet halen. Jungle Book 2 krijgt vanwege de voorjaarsvakantie wel een bioscooprelease, hoewel ook dit vervolg het niet haalt bij het origineel, afgaande op de recensies. Maar dat zal de meeste ouders een worst wezen en de meeste kinderen ontgaan.

Mowgli & Baloe

Jungle Book 2 laat de vertrouwde helden weer opdraven, de kleine jungle boy Mowgli en zijn onafscheidelijke metgezel Baloe de beer. Hoewel, onafscheidelijk: Mowgli woont intussen in een dorp, en Baloe nog steeds in het oerwoud. Maar ze missen elkaar zo erg dat een hereniging in de jungle al snel volgt. Waarna de avonturen uit de oorspronkelijke film nog eens worden herbeleefd.

Jungle Book wordt in een Nederlands nagesynchroniseerde versie uitgebracht; de originele versie draait in één Amsterdamse bioscoop.

Het Parool: "succesnummers uit de voorganger worden nog eens dunnetjes overgedaan (..) gemakzuchtig uitmelken (..) junglepoep"
De Volkskrant: "vlakke, risicoloze kopie (..) wat een armoede"
In 112 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm