Sandra Bullock raakt eerst haar man en vervolgens de tijd kwijt in een warrig en niet geslaagd rouwdrama.

Sandra Bullock heeft iets met tijdreizen. In The Lake House had ze vorig jaar een moeizame relatie met Keanu Reeves. Moeizaam, omdat hij in een andere tijd leefde, en ze alleen via de brievenbus konden communiceren. Dat pakte net zo vergezocht uit als het klinkt en overtuigend was het evenmin.

Auto-ongeluk

Iets soortgelijks overkomt Sandra Bullock in Premonition. Aan het begin van de film is Linda (Bullock) gelukkig getrouwd met Jim (Julian McMahon uit Nip/Tuck), en ze hebben twee leuke dochtertjes. Totdat Jim op zakenreis gaat is er geen vuiltje aan de lucht en zien we Linda vooral aan de gang met weinig interessante huishoudelijke bezigheden. Maar dan komt een agent met een grafgezicht de vreselijke melding doen dat Jim bij een auto-ongeluk is omgekomen.

Linda stort begrijpelijkerwijs in, maar is verbijsterd wanneer ze de volgende dag ontwaakt en Jim levend en wel in huis aanwezig is. Droomt ze, of was het nieuws van zijn dood juist een akelige droom? Maar de dag erop is Jim weer morsdood, een dag later leeft hij weer.

Heeft ze misschien visioenen en zou ze het ongeluk soms kunnen voorkomen? Linda's dierbaren denken dat ze vanwege de schok ernstig in de war is, en de toeschouwer kan niet anders concluderen. Ze belandt zelfs bij een psychiater en aangezien die wordt gespeeld door de verdacht ogende Peter Stormare geloof je niemand meer.

Kluitje in het riet

Premonition ('waarschuwing vooraf') heeft een intrigerend uitgangspunt, maar als je hoog spel speelt met de toeschouwer moet je dat wel kunnen waarmaken. Dat doet Premonition op geen enkele manier, want de toeschouwer wordt aan het slot met een kluitje in het riet gestuurd. Tenzij deze genoegen neemt met een stichtelijke boodschap over het gezin als hoeksteen van de samenleving. Het is dapper van Bullock dat ze na al haar romantische komedies eens iets anders probeert -en dat pakte met haar bitchy bijrol in Crash prima uit- maar aanbiedingen voor tijdreisfilms zou ze voorlopig even af moeten wijzen.

In 38 zalen