Na het misbaksel dat Date Movie was komen dezelfde makers nu met een halfbakken parodie op groots opgezette films als The Chronicles of Narnia en Pirates of the Carribbean. De sleetse formule blijft hetzelfde: een paar scènes uit een bestaande film worden nagedaan, maar dan met meer schunnige grappen erin. En vooral veel dwergen en dikke mensen- altijd leuk toch?
#

En zo passeren recente filmpersonages als Nacho Libre, Borat en Willy Wonka de revue. Probleem daarbij is echter dat de films die worden nagedaan vele malen leuker zijn dan de gepersifleerde en zeldzaam ongeïnspireerde versies.

En dan heb je toch een probleem bij een parodie, waarvan de bedoeling is dat er om gelachen moet kunnen worden. Zelfs de trailer, die doorgaans de beste grappen bevat, is pijnlijk onleuk.

Filmquiz

Of zou Epic Movie eigenlijk een filmquiz zijn, waarvan je alle 20 geïmiteerde fragmenten moet raden? Dat zou veel verklaren.

Epic Movie werd in de VS zeer slecht ontvangen. Op de Rotten Tomatoes-site -gebaseerd op de recensies van alle critici- scoort hij een 2 op een schaal van 100. Dat zijn azijnpissers, zegt u?

Smakeloze komedie

Op de Internet Movie Datebase scoort de film een 2 op een schaal van tien en 'pronkt' hij op de 30e plaats van de 100 slechtste films aller tijden. En die cijfers zijn gegeven door bijna 10.000 gewone gebruikers, niet door 'zure recensenten'.

Zelfs de distributeur die de film in 49 zalen uitbrengt noemt het een 'smakeloze komedie'. Ga dus vooral lekker in de zon zitten in plaats van bij dit prul, en als je toch naar de film wilt draaien er genoeg alternatieven. Het Parool: "kotsen, pissen in de sneeuw, scheel kijken, dwergwerpen, dikke tieten- dat zijn wel zo'n beetje de hoofdingrediënten"

De Volkskrant: "een lege en op alle fronten mislukte komedie (..) het blijft wachten op een geslaagde grap"

In 49 zalen