De laatste dag van het Mutiny Festival in Portsmouth (Engeland) is afgelast omdat er twee mensen tijdens verschillende incidenten op het terrein zijn overleden. Het festival duurde van zaterdag tot en met zondag.

Een achttienjarige vrouw raakte zaterdagavond om 19.10 uur onwel en een twintigjarige man kreeg om 19.30 uur ook ziekteverschijnselen, meldt NME zondag.

De organisatie zegt dat de zondag van Mutiny Festival uit voorzorgsmaatregelen is afgelast. "De veiligheid van onze bezoekers staat altijd voorop en uit respect voor de mensen die nu zijn overleden, hebben we de beslissing genomen om vandaag niet door te laten gaan."

Beide personen zijn naar het Queen Alexandra Hospital in Portsmouth gebracht, maar overleden later. De politie ziet de sterfgevallen als twee aparte incidenten en noemt de omstandigheden niet verdacht. De families van beide personen zijn inmiddels op de hoogte van de gebeurtenissen.

Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. Wel wil de festivalorganisatie aan haar bezoekers meegeven om altijd voorzichtig om te gaan met wat je inneemt tijdens een evenement. "Meer informatie zal volgen, we vragen jullie begrip tijdens deze moeilijke tijd."