Het Kingsland Festival, dat wordt georganiseerd in Amsterdam, Groningen, Twente en Den Bosch, staat op Koningsdag stil bij het overlijden van de Zweedse dj en producer Avicii. Op alle vier locaties wordt vrijdagavond om 18.55 uur de muziek gestopt en het aanwezige publiek gevraagd gedurende een minuut te applaudisseren.

Na het applaus draaien dj's in de vier steden de wereldhit Levels van Avicii. De Zweedse dj overleed vrijdag op 28-jarige leeftijd.

Bassjackers in Den Bosch, Blasterjaxx in Groningen, Nicky Romero in Twente (Oldenzaal) en Sunnery James & Ryan Marciano in Amsterdam, onderbreken hun set voor het eerbetoon aan Tim Bergling, die in afgelopen jaren onder zijn artiestennaam Avicii de internationale dancewereld veroverde.

James en Marciano zeggen mede namens hun collega's: "Avicii heeft een ongelooflijk stempel gedrukt op de wereldwijde dance. Hij was een buitengewoon getalenteerde collega, maar bovenal een lief mens. Het minste wat wij kunnen doen, is hem een staande ovatie geven en daarna een van zijn nummers draaien. Dat doet op geen enkele manier recht aan zijn gehele muzikale carrière, maar we willen op deze Koningsdag niet zomaar voorbijgaan aan dit feit. We kunnen gelukkig tot in lengte der jaren zijn muziek laten horen en dat zullen wij ook zeker blijven doen."

Armin van Buuren en Kygo brengen eerbetoon aan Avicii
95
Armin van Buuren en Kygo brengen eerbetoon aan Avicii