Op het rondreizende theaterfestival De Parade zijn er komende zomer meer dan tachtig verschillende optredens te zien, waaronder ook een van Lucky TV-bedenker Sander van de Pavert.

Van de Pavert geeft een inkijkje in de creatie van zijn Lucky TV, de humoristische rubriek die vaak te zien is in De Wereld Draait Door.

Ook actrice Hadewych Minis is te zien op De Parade en "zal een ode brengen aan de vrouw". Daarnaast is er de voorstelling Escape Room, over een Syriër, Somaliër, Eritreeër en Egyptenaar die "snakken naar verandering''.

Naast theater, dans en livemuziek is er dit jaar bijzondere aandacht voor film. Filmmuseum EYE bouwt een "filmische installatie'' met films uit het begin van de cinemageschiedenis. Ze werden ooit vertoond in zogenoemde reisbioscopen en zijn dus goed op hun plaats op De Parade.

Het festival doet voor de 28e keer de vier grote steden aan. Vorig jaar werden in totaal zo'n 290.000 kaarten verkocht. Jongeren tot achttien jaar kunnen gratis naar binnen, voor de rest van het publiek is het eerste uur ook kosteloos. De Parade begint in Rotterdam op 29 juni en reist daarna door Den Haag, Utrecht en Amsterdam, waar op 2 september de afsluiting is.