Onder meer Green Day, Gavin James en Broederliefde traden op tijdens de tweede dag van Pinkpop. Muziekrecensenten waren over het algemeen minder positief over de concerten op deze dag. 

Green Day werd door veel muziekcritici beschouwd als "niet zo spannend", maar Broederliefde en My Baby werden positief ontvangen. 

NRC

"Het was een festivaldag om snel te vergeten. Niet omdat het zo slecht was, helemaal niet. Maar er was weinig om te onthouden. Een dag van ongevaarlijke, tandeloze tijgers, zonder de buzz die er heerst als er een slotact staat die er toe doet en waar iedereen naar uitkijkt."

"De twee lichtpunten kwamen van Nederlandse bodem: My Baby uit Amsterdam en Broederliefde uit Rotterdam. Allebei uiterst dansbaar en bovendien met de onweerstaanbare wil om er wat van te maken."

"De poppunkers (van Green Day, red.), op papier niet zo spannend - zeker niet voor de fans die in januari in Amsterdam ongeveer dezelfde set plus show al hadden gezien - maakten er een fijne show van, met een schepje punk en twee schepjes entertainment. Zo schieten ze met een kanon shirts het publiek in, wordt Donald Trump stijfgescholden, laten ze het hele publiek ‘Hey Jude’ zingen, zijn er verkleedpartijen, een saxsolo en ontelbare I-say-this-you-say-that wisselwerkingen."

Lees hier de volledige recensie

OOR

"Op papier is dit niet de beste, scherpste, meest urgente Pinkpopdag die we de laatste jaren op het affiche troffen. Headliner Green Day spreekt eigenlijk al boekdelen: it’' fun, maar geen reden om met tienduizenden tegelijk de dure reis naar Landgraaf te maken. Wat was een Royal Blood of Arcade Fire hier welkom geweest, om de serieuze lont in het credible kruitvat te steken."

"Sommige jongens-met-gitaar-en-emoties zou je aan hun nekvel naar het tentje naast de ingang willen slepen en Gavin James is er zo een. Gisteren vervulde James TW eenzelfde rol: openen op Main, met een boek vol Mooie Liedjes, geen haar of snaar van z'n plaats, maar het maakt zo weinig indruk."

"My Baby speelt een strakke, flitsende set die verraadt dat de Amsterdammers niet hoeven te vrezen voor die andere grote shows op hun agenda (Isle Of Wight en Glastonbury). Oerkracht in een eigentijds jasje."

"Jong, oud, multicultureel: we dansen allemaal op Jungle, op de Spangenshake. We doen zelfs massaal mee met de sit-down. Vooraan gespot: piepjonge fans van Green Day die ook meedoen. Als er een les valt te leren op de Pinkpopzondag van 2017 is het deze: grenzen vervagen razendsnel."

Lees hier de volledige recensie

3voor12

" "And fuck Donald Trump!"Je wist dat ie ging komen bij Green Day, en hoe compleet gescript de show ook is: je gelooft ze nog ook. Het is meteen het gekke van de hele show. Niets is spontaan, alle "momentjes" zitten al jaren in hun show, hij is veel te lang, ze doen het vooral op de automatische piloot: en toch spelen ze het hele veld plat."

"Daar is ie dan, Sean Paul. Sjanne Paul. Still burning! Wie had dat ooit gedacht. Niet alleen omdat ie in zijn hoogtijdagen tien jaar terug nooit een Pinkpop-uitnodiging zou hebben gekregen, maar ook omdat niemand zag aankomen dat hij anno 2017 een nieuwe piek in zijn carrière zou hebben."

"Het verwachte kinderfeestje (bij Broederliefde, red.) blijft uit: natuurlijk zijn er vandaag wel wat kinderen bij, maar als je over de hele linie kijkt, dan is de gemiddelde leeftijd echt een stuk hoger dan bij Bieber. Hier is het publiek divers en belangrijk ook: gretig."

Lees hier de volledige recensie

Telegraaf

"De gisteren massaal aanwezige Beliebers, zoals de Justin Bieber-fans worden genoemd, lijken als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen. De wei in Landgraaf oogt aan het begin van de middag nog behoorlijk leeg."

"Savoretti, vergezeld door een bont internationaal gezelschap van muzikanten, start indrukwekkend met stoere stampmuziek en zijn kenmerkende rauwe stem. Een heerlijke opwarmer, maar hij had ook iets later op de dag gemogen."

"Dat pop prima kan op Pinkpop laat tegelijkertijd de Britse Anne-Marie zien. Een uitbundig, overwegend vrolijk uurtje volgde, een ideale binnenkomer."

Lees de volledige recensie hier