De band Rammstein gaat het optreden dat vrijdagavond werd afgelast op het festival Rock am Ring in de Duitse plaats Nürburg niet inhalen. 

Rammstein stond gepland als afsluiter van de eerste festivaldag van Rock am Ring, maar het festival werd vrijdagavond onderbroken vanwege een terreurdreiging.

Zaterdag ging het gerucht dat Rammstein het optreden in zou halen, maar via Twitter liet de band weten dat het verhaal niet klopt. "Helaas is het niet mogelijk onze show op Rock am Ring in te halen", schreven Till Lindemann en co.

Rock am Ring pakte de draad zaterdagmiddag weer op.

Bezoekers Rock am Ring zingen 'You'll never walk alone' tijdens evacuatie
53
Bezoekers Rock am Ring zingen 'You'll never walk alone' tijdens evacuatie

Festivalterrein

Zoals vooraf gepland ging het festivalterrein om 13.30 uur open, om 14.00 uur stonden de eerste bands weer op het podium. De Duitse politie kamde het hele festivalterrein uit en gaf vervolgens groen licht voor de hervatting van het bekende rockfestival.

Tijdens het onderzoek naar de dreiging zijn drie mensen aangehouden. Ze zouden deel uitmaken van een salafistische beweging in de deelstaat Hessen in Midden-Duitsland, aldus de politie zaterdag.

Volgens Duitse media zijn de drie verdachten weer vrijgelaten. Huiszoeking bij een van de verdachten leverde niets op.

90.000 bezoekers

Het driedaagse muziekfestival was vrijdag begonnen op het racecircuit bij Nürburg in de Eifel. Er werden 90.000 liefhebbers verwacht. Tegen zonsondergang besloot de organisatie in overleg met de politie het evenement te onderbreken wegens een terreurdreiging.

De ontruiming van het festivalterrein verliep vrijdagavond zonder problemen. De festivalgangers mochten de nacht in hun tenten doorbrengen op locaties in de buurt van het terrein waar het evenement plaatsheeft.