Het Duitse muziekfestival Rock am Ring wordt zaterdag weer hervat. Dat meldt de organisatie van het evenement via sociale media.

Het festival werd vrijdagavond onderbroken vanwege een terreurdreiging. Volgens de organisatie is het gehele festivalterrein doorzocht en zijn de vermoedens met betrekking tot de dreiging niet bevestigd.

De tweede dag van het festival zal zoals gepland starten om 14.00 uur. Dan zijn de eerste optredens.

Aanhoudingen

Tijdens het onderzoek naar de dreiging zijn drie mensen aangehouden. Ze maken deel uit van een salafistische beweging in de deelstaat Hessen in Midden-Duitsland, aldus de politie zaterdag.

Het is niet bekend of de drie personen nog verdacht zijn. Zeker een van hen had een medewerkerspas voor toegang tot het festivalterrein. De drie zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Bezoekers Rock am Ring zingen 'You'll never walk alone' tijdens evacuatie
53
Bezoekers Rock am Ring zingen 'You'll never walk alone' tijdens evacuatie

90.000 bezoekers

Het driedaagse muziekfestival was vrijdag begonnen op het racecircuit bij Nürburg in de Eifel. Er werden 90.000 liefhebbers verwacht. Tegen zonsondergang besloot de organisatie in overleg met de politie het evenement te onderbreken wegens een terreurdreiging.

De ontruiming van het festivalterrein verliep vrijdagavond zonder problemen. De festivalgangers mochten de nacht in hun tenten doorbrengen op locaties in de buurt van het terrein waar het evenement plaatsheeft.