De organisatoren van het Fyre Festival, Ja Rule en Billy McFarland, zijn aangeklaagd voor 100 miljoen dollar (95 miljoen euro).

Dat meldt Variety.

Advocaat Mark Geragos klaagt de organisatoren aan uit naam van meer dan honderdvijftig bezoekers van het Fyre Festival, dat afgelopen weekend plaats zou vinden.

Het festival, waar bezoekers een paar duizend euro per kaartje voor moesten betalen, beloofde veel luxe en exclusiviteit. Maar de beloofde luxe accommodatie was veel minder chic dan was voorgespiegeld. Zo bestond het eten, dat bij kaartjes van meer dan tienduizend dollar was inbegrepen, onder meer uit een simpel broodje kaas. 

Veel van de festivalgangers besloten eerder huiswaarts te keren, waarna de organisatie besloot het festival af te blazen.

De aanklacht vermeldt onder meer dat "het tekort aan eten, water, onderdak en medische hulp tijdens het festival een gevaarlijke en paniekerige situatie onder bezoekers veroorzaakte". De bezoekers zouden zijn "vast komen te zitten op een afgelegen eiland zonder enige basisbenodigdheden".

The Hunger Games

Ook zou de situatie tijdens het festival "meer lijken op de filmset van The Hunger Games of Lord of the Flies dan op Coachella", aldus de aanklacht. 

Organisator en rapper Ja Rule bood zondag op Twitter zijn excuses aan voor de slechte organisatie van het festival. Ook Bella Hadid heeft haar excuses gemaakt. Het model maakte, samen met andere modellen, reclame voor het festival. 

"Ondanks dat het niet mijn project was weet ik dat het altijd met goede intenties is georganiseerd", twitterde Hadid. "Het spijt me ontzettend omdat dit iets is waar ik niet achter had gestaan, maar ik had dit niet kunnen weten. Ik hoop dat iedereen veilig is en terug is bij hun families en dierbaren."