De laatste weken van de festivalzomer zijn aangebroken. Breng je ode aan de zomer en dans de herfst in. Dit weekend gaan we van dance en techno in Den Haag en Utrecht naar americana in Groningen.

Verder deze week: Appelpop, Magneet Festival en Incubate Festival.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Incubate Festival - 8 t/m 11 september, Tilburg

Incubate trapte 2016 af met drie kleine edities van het originele festival. Dit viel in mei al in de smaak en deze week vindt de tweede editie plaats. De line-up is als vanouds gevuld met underground acts als Deerhoof, Yob, Black Cobra, Ramesses, Statue en Thurston Moore.

Meer informatie Incubate Festival

Appelpop - 9 en 10 september, Tiel

De Staat, Peter Pan Speedrock, Indian Askin, HAEVN, Alex Vargas, Broederliefde en Lucas Hamming staan dit weekend allemaal op de planken van Appelpop. En goed nieuws voor de festivalganger: zelfs met deze line-up is het festival in Tiel gratis toegankelijk.

Meer informatie Appelpop

Into The Woods - 9 en 10 september, Amersfoort

Dit weekend strijkt het festival Into The Woods weer neer in Amersfoort met heel wat fijne artiesten om een van de laatste festivalweekends te vieren. Dans met Jungle By Night, Max Cooper, De Likt, Vök en Vaudou Game de festivalzomer uit.

Meer informatie Into The Woods

Magneet Festival - 9, 10 en 11 september, Amsterdam

Het Magneet Festival is vrij uniek in zijn soort. Naast grote muzikale acts kunnen bezoekers zelf inhoud geven aan het festival via een co-creatie-internetplatform. Maar je kunt ook komen luisteren naar acts als Lucky Fonz III, Sef, Aafke Romeijn, JamesZoo en The Mysterons.

Meer informatie Magneet Festival

Baroeg Open Air - 10 september, Rotterdam

Voor een stevige portie metal zit je dit weekend goed in Rotterdam. Daar ontvangt Baroeg Open Air in het Zuiderpark o.a. Caliban. Angel Witch, Bong-Ra, Rhea en The Deaf. Baroeg Open Air wordt georganiseerd door poppodium Baroeg en is gratis toegankelijk.

Meer informatie Baroeg Open Air

Smeerboel Festival - 10 september, Utrecht

Utrecht zegt dit weekend afscheid van de festivalzomer met Smeerboel Festival. De hele dag dansen op de techno en dancebeats van Joris Voorn, Egbert, Kölsch, Olivier Weiter, Miss Melera en meer.

Meer informatie Smeerboel Festival

Take Root - 10 september, Groningen

In het hoge noorden van Nederland komt het zuiden van de Verenigde Staten tot leven met het Take Root Festival. Zaterdag staat Groningen in teken van roots, country en americana met acts als The Jayhawks, Admiral Freebee en Christopher Paul Stelling.

Meer informatie Take Root

King's Forest Festival - 9, 10 en 11 september, Den Haag

Ook in Den Haag strijkt een dancefestival neer, genaamd King’s Forest Festival! Het terrein wordt omgetoverd tot een sprookjeswereld waarin festivalgangers kunnen losgaan op muziek van onder andere Michel de Hey, Erick E en Sebastiaan Moreno.

Meer informatie King's Forest Festival

Plato Planet - 11 september, Groningen

In De Oosterpoort in Groningen vindt zondag de 9e editie plaats van Plato Planet. Geen poespas, gewoon de hele dag goede muziek! O.a. Indian Askin, Nemesea, Jo Goes Hunting en The Cool Quest staan op het programma.

Meer informatie Plato Planet

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij het festivaloverzicht van Festivalinfo.