Overzicht: De leukste festivals van deze week

De laatste weken van de festivalzomer zijn aangebroken. Dit weekend kun je weer op veel plekken terecht voor muziek, theater en dans: van Vlieland en Leeuwarden tot Maastricht.

Deze week kunnen festivalgangers onder meer naar Valtifest, Bruis Festival, Festival de Oversteek en Misty Fields Festival. 

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Into The Great Wide Open - 1 t/m 4 september, Vlieland

Aankomend weekend neemt het festival Into The Great Wide Open Vlieland weer over. Het eiland is net zo goed deel van het festival als de muziek. Acts als Douwe Bob, Eefje de Visser, Bombay, Clean Pete, I am Oak, Suuns doen het festival aan. 

Meer informatie Into The Great Wide Open

Bruis Festival - 2, 3 en 4 september, Maastricht

In het uiterste zuiden van Nederland is het festival Bruis te vinden. Maastricht kan rekenen op de komst van artiesten als Jonathan Jeremiah, Admiral Freebee, Balthazar, Storsky, Rag'N'Bone Man en Ane Brun. Voor vrijdag heb je een kaartje nodig, maar zaterdag en zondag is het festival gratis te bezoeken. Reserveren kan wel verstandig zijn, want Bruis is kleiner dan voorgaande jaren en vol is vol.

Meer informatie Bruis Festival

8Bahn Harbour Festival - 3, 4 september, Arnhem

Voor de derde keer sluit Arnhem de zomer af met het festival 8Bahn Harbour Festival. De naam zegt het al, in het Arnhemse havengebied kan de festivalganger maar liefst 17 uur lang een laatste ode brengen aan de zomer op de techno van Rod, Tripeo, San Soda, Marcel Vogel en Cari Lekebusch.

Meer informatie 8Bahn Harbour Festival

Valtifest - 3 september, Amsterdam

Valtifest is zo'n festival waar je alleen al naartoe wilt gaan voor de sfeer. Kunst, extravagante outfits en grootse kostuums horen allemaal bij het festival. Dit jaar zorgen acts als Vitalic, DJ Rush, Gomes, Sjamsoedin en natuurlijk Joost van Bellen voor muziek.

Meer informatie Valtifest

Misty Fields - 2, 3 en 4 september, Heusden

Aankomend weekend vindt de 11e editie van Misty Fields Festival plaats. Het festival in de Noord-Limburgse Groote Peel  verwelkomt o.a. Black Box Revelation, Flying Horseman en Bewilder. Maar ook Lowlands favorieten Indian Askin en De Likt staan op het podium.

Meer informatie Misty Fields

Cityrock Leeuwarden - 2 en 3 september, Leeuwarden

Rock city Leeuwarden staat dit weekend klaar voor het festival Cityrock. Liefhebbers van gitaren kunnen hier hun hart ophalen met optredens van o.a. The Hives, Uriah Heep, DeWolff, Paceshifters en de voorlopig laatste festivalshow van John Coffey.

Meer informatie Cityrock Leeuwarden

Koppelpop - 3 september, Susteren

Leeways, The Great Communicators, Statesmen, Walking Skies en Backyard Giants; enkele acts die dit weekend allemaal Susteren aandoen voor het festival Koppelpop. Het kleine festival is gratis toegankelijk en probeert ook de drankprijzen schappelijk te houden.

Meer informatie Koppelpop

Festival de Oversteek - 4 t/m 11 september, Nijmegen

Vanaf zondag zijn er verschillende artiesten te vinden aan de oevers van de Waal bij Nijmegen voor festival de Oversteek, waar muziek maar ook dans en theater elkaar ontmoeten op bijzondere plekken in de natuur. O.a. Niek Pronk, Malibu, Bettie Serveert en Lilian Hak zullen op de planken staan.

Meer informatie Festival de Oversteek

Vestival - 4 september, Amsterdam

Vestival ontvangt dit weekend in het Arenapark onder andere Ne-Yo maar ook Blackstreet, Pia Mia, Kid Ink, Ronnie Flex en Broederliefde. Na Nijmegen en Den Haag zal nu ook Amsterdam kennismaken met Vestival.

Meer informatie Vestival

Lief Festival - 3 september, Utrecht

House en techno liefhebbers doen er goed aan dit weekend in Utrecht te zijn. Daar vindt het Lief Festival plaats. Hier kan gedanst worden op techno en house van Gaiser, Dirtcaps, De Sluwe Vos, DJ Sandrien, La Fuente en Chocolate Puma.

Meer informatie Lief Festival

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.

Tip de redactie