In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Onder andere deze week: We Love The 90’s in Nijmegen, Zomerparkfeest in Venlo, Mixtream in Heerhugowaard en Nirwana Tuinfeest in Lierop.

Mysteryland - 27 en 28 augustus, Vijfhuizen

Alle grote artiesten bij elkaar op één gigantisch evenement. Van Martin Garrix tot Dave Clarke en van De Jeugd van Tegenwoordig tot Don Diablo. Ook dit jaar is er weer een festivalcamping.

Meer informatie Mysteryland 2016

Nirwana Tuinfeest - 26 t/m 28 augustus, Lierop

Denk aan bands als The Boxer Rebellion, Danko Jones, Guano Apes op het affiche. Uit Nederland onder meer DI-RECT en Fresku. Het festival, dat alweer voor de 41e gehouden wordt, is uitverkocht.

Meer informatie Nirwana Tuinfeest 2016

Strandfestival ZAND - 27 augustus, Almere

Mix van namen die het bij jong en oud goed doen: Typhoon, Douwe Bob, Guus Meeuwis en Marco Borsato. Het weer werkt mee, dus het wordt vast een mooie festivaldag.

Meer informatie Strandfestival ZAND

We Love The 90’s - 27 augustus, Nijmegen

Gabberfeest met namen die ook mensen buiten de scene trekken. Dit jaar is er Shaggy en Lou 'Mambo No. 5' Bega. Daarna komen Paul Elstak en zijn collega’s.

Meer informatie We Love The 90’s

Zomerparkfeest Venlo - 25 t/m 28 augustus, Venlo

Dit festival biedt vooral een mooi aanbod uit het Nederlandse clubcircuit. Met o.a. De Staat, The Common Linnets, Eefje de Visser en De Likt. Maar ook internationale namen als Gang of Four, Jeff Mills en Blues Pills zijn van de partij.

Meer informatie Zomerparkfeest Venlo

Mixtream - 28 augustus, Heerhugowaard

Hiphop, rock en singer-songwriters. Op een laagdrempelige manier nieuwe muziek ontdekken en hard feest vieren met onder andere John Coffey, De Likt en Indian Askin.

Meer informatie Mixtream

Noorderzon - 18 t/m 28 augustus, Groningen

Zondag bereikt Noorderzon na vele dagen festival de slotdag. Er staan nog een paar mooie climaxen op het programma zoals het prachtige Daniel Norgren of de samenwerking tussen Rats On Rafts en De Kift.

Meer informatie Noorderzon

Oude Haven Zomerfestival - 28 augustus, Rotterdam

Midden in het drukke centrum. Op deze locatie wordt een festival georganiseerd met o.a. schrijver en cabaretier Mike Boddé en de sympathieke zangeres Rachèl Louise op het affiche.

Meer informatie Oude Haven Zomerfestival

Amsterdam Woods Festival - 26 en 27 augustus, Amsterdam

Na een geslaagde eerste editie keert Amsterdam Woods Festival op 26 en 27 augustus terug in het Amsterdamse Bos. De muziekliefhebber kan in een intieme sfeer genieten van gevestigde acts uit binnen- en buitenland. Dit jaar met onder andere Pauw, Eefje de Visser, Jeremy Loops en My Baby.

Meer informatie Amsterdam Woods Festival

Wildernis Festival - 28 augustus, Leiden

Dit festival kreeg de geuzennaam 'Het Oerol van de Randstad' van de plaatselijke krant. Verwacht dus absurdistisch theater, vrolijke gekkigheid en mooie muziek van bijvoorbeeld Matt Winson.

Meer informatie Wildernis Festival

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.