De organisatie van het Belgische Tomorrowland is niet van plan een intern onderzoek te starten naar de beveiliging rondom het festival nadat twee video's online verschenen waarbij mensen zonder geldig ticket binnenkwamen.

Op twee video's, gemaakt door twee verschillende duo's, is te zien hoe het festivalterrein kan worden binnengedrongen met de hulp van een omweg via de bosjes en het verkleden als beveiliger.

In België geldt het hoogste niveau van terreurdreiging waardoor de beveiliging rondom het festival, flink strenger was. Met metaaldetectoren, een verscherpte toegangscontrole en controles van de tassen vindt de organisatie dat er voldoende is gebeurd om het festival in het Belgische Boom te beschermen.

"Wat ons betreft zijn er geen fouten gemaakt bij het beveiligen van het festival. (...) We weten van het filmpje, maar we gaan er niets mee doen. We vinden dat de jongens al genoeg aandacht hebben gekregen. We zullen dan ook geen aangifte doen tegen ze. We starten ook geen intern onderzoek", aldus een woordvoerder in een reactie tegen AD.

Video: Jongens testen beveiliging Tomorrowland

Jongens testen beveiliging van festival Tomorrowland
Jongens testen beveiliging van festival Tomorrowland

'Nutteloos'

Aan HLN laat de organisatie verder weten te vrezen dat met dergelijke "nutteloze" filmpjes het festival bij volgende edities "een soort hermetisch afgesloten burcht" wordt. "Wij, zowel vanuit de organisatie als de verschillende overheden, hebben onze uiterste best gedaan om een realistisch veiligheidsbeleid te voeren en we zijn nog steeds van mening dat we erin geslaagd zijn om een zo veilig mogelijk festival te organiseren."

Tomorrowland België vond plaats in het weekend van 22, 23 en 24 juli.

Video: Jongens klimmen over hek Tomorrowland

Jongens klimmen over hek festival Tomorrowland
Jongens klimmen over hek festival Tomorrowland