Overzicht: De leukste festivals van deze week

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Onder andere deze week: Heaven Outdoor in Vlaardingen, Stonehenge in Steenwijk, EdelWise Festival in Amsterdam en Weitjerock in IJzendijke.

EdelWise Festival - 30 juli, Amsterdam

Het Amsterdamse festival EdelWise keert dit jaar terug naar het Rembrandt Park. Het muzikale programma heeft een paar Nederlandse acts op het podium staan, zoals De Likt en Son Mieux. Verder kan er gedanst worden op onder andere Joshua Walter, Cleavage en One Trick Pony.

Meer informatie EdelWise Festival

WeitjeRock - 30 juli, IJzendijke

Muziek is dit weekend weer te vinden in het Zeelandse IJzendijke.  Aldaar vindt WeitjeRock plaats. Drieduizend bezoekers worden getrakteerd op onder andere Birth of Joy, Max Meser, Will and the People, The Black Cult en Admiral Freebee.

Meer informatie WeitjeRock

Rotterdam Unlimited - 25 t/m 30 juli, Rotterdam

Rotterdam staat een week lang in het teken van muziek, diversiteit, dans en cultuur. Typhoon, George Clinton, De Likt, The  Cool Quest, De Likt, Gentleman en meer staan tijdens Rotterdam Unlimited op de planken. Ook het Zomercarnaval staat op het programma.

Meer informatie Rotterdam Unlimited

Heaven Outdoor - 30 juli, Vlaardingen

Het gebied bij de surfplas in Vlaardingen staat dit weekend in teken van Heaven Outdoor, waar onder andere Benny Rodrigues en Endymon het publiek laten dansen.

Meer informatie Heaven Outdoor

Ajuma Summer Festival - 30 juli, Zandvoort

Festivalgangers kunnen dit weekend ook terecht in Zandvoort bij het Ajuma Summer Festival. Voor deze tweede editie heeft het festival o.a. GOSTO en Wicked Jazz Souns gestrikt. Op dit festival kun je ook een yoga-sessie volgen.

Meer informatie Ajuma Summer Festival

Dancetour Goes - 31 juli, Goes

Ook festivalgangers met een bescheiden budget komen aan hun trekken dit weekend. In Goes vindt Dancetour plaats, een gratis festival voor bezoekers van zestien en ouder. Denk aan Yellow Claw, Sunnery James & Ryan Marciano en Vato Gonzalez.

Meer informatie Dancetour Goes

Stonehenge - 30 juli, Steenwijk

Dying Fetus, Misery Index, Necrophobic, Immolation en veel meer. Het Stonehenge festival in Steenwijk is een evenement voor metalfans. Dit kleinschalige metalfestival gaat al jaren mee en is volgens eigen zeggen het "gezelligste en oudste" undergroundfestival van Nederland.

Meer informatie Stonehenge

Vunzige Deuntjes Festival - 30, 31 juli, Amsterdam

Het concept van Vunzige Deuntjes is simpel: een zo groot mogelijk feest waar ouderwets gedanst kan worden. Deze editie gaan onder andere Cho, Sevn Alias, Washington en SFB daarvoor zorgen.

Meer informatie Vunzige Deuntjes

Where The Sheep Sleep - 29, 30 en 31 juli, Uddel

Voor het beroemde festival Burning Man hoef je nu niet meer naar de Verenigde Staten want deze week vindt de eerste Nederlandse editie plaats. Where The Sheep Sleep strijkt dit weekend neer op de Veluwe. Net als bij Burning Man draait het om een gemeenschap opbouwen en participatie.

Meer informatie Where The Sheep Sleep

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.

Tip de redactie