In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Verder deze week: De Leuke Festival, Triangle Festival, A Night In The Woods en 22fest.

Zwarte Cross Festival - 21, 22, 23, en 24 juli, Lichtenvoorde

De Zwarte Cross strijkt dit weekend voor de 20e keer neer in de Achterhoek. Het festival heeft naast de traditionele crossmotorenevents ook weer een uiteenlopende line-up te pakken. Bijvoorbeeld met De Staat, John Coffey, KT Tunstall, Royal Republic, Black Sun Empire en meer.

Meer informatie Zwarte Cross Festival

22fest - 23 juli, Amsterdam

Uit de koker van streamingwebsite 22tracks strijkt dit jaar 22fest weer neer in het Diemerbos. Onder andere STUFF., Sevn Alias, Honne, Klyne, Digitzz, en Lefto staan er op het podium.

Meer informatie 22fest

De Leuke Festival - 23 juli, Utrecht

Dansen op  R&B en meer van het beste van de jaren '90 en '00? Dat kan dit weekend bij De Leuke Festival in Utrecht. Met artiesten als Maask, Brainpower en K-Liber.

Meer informatie De Leuke Festival

Essential Festival - 23 juli, Heerlen

Gregor Salto, Sander van Doorn, Noisecontroller, Broederliefde en Kriss Kross Amsterdam. Dat kan de dance liefhebber verwachten (en meer) tijdens het Essential Festival.

Meer informatie Essential Festival

Triangle Festival - 23 juli, Rotterdam

Voor het eerst in Rotterdam dit jaar, het Triangle Festival. Aankomende zaterdag te vinden in het Sidelingepark met een mix tussen hiphop, UK house, garage en Future sounds. O.a. Fresku, Hef, FS Green, Hannah Wants en Yung Internet staan op de planken.

Meer informatie Triangle Festival

Country Dance Village - 20 t/m 24 juli, Langedijke

Voor alles wat met country te maken heeft moet je deze week in Langedijke zijn want daar strijkt het heuse Country Dance Village neer. Optredende artiesten zijn o.a. Waylon, Johnny Fallstaff en Desray.

Meer informatie Country Dance Village

Eendracht Festival - 21 juli, Rotterdam

Het Eendracht Festival is een gratis toegankelijk, zogeheten showcase festival in Rotterdam. Zo'n 130 artiesten laten deze avond zien wat Rotterdam te bieden heeft. Zo staan o.a. Duncan Idaho, Victim Victim, MXRCXL en All Comes Down op het podium.

Meer informatie Eendracht Festival

Walhalla Zomerfeesten - 22, 23 en 24 juli, Deurne

Dit weekend viert Deurne de warme zomermaanden met de muzikale Walhalla Zomerfeesten. Op het programma staan o.a. Bazzookas, Brainpower, Rattlesnake Shake en Extrawberry.

Meer informatie Walhalla Zomerfeesten

A Night In The Woods - 22 en 23 juli, Heerlen

Het Mini Park Picknick Filmfestival A Night In The Woods wordt elk jaar een beetje groter. En daarmee ook het muzikale programma. Dit jaar staan o.a. Sparrow Falls, Dreyaz, Melvin Thomassen en Flamboyant op het podium.

Meer informatie A Night In The Woods

Dit is een selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.