Het festival Bungalup, dat vijf jaar plaats vond in onder andere de Center Parcs locatie De Eemhof, houdt op te bestaan. Center Parcs heeft aan de organisatie laten weten dat de parken niet meer beschikbaar zijn.

"Bungalup is na vijf jaar voorbij. Center Parcs heeft ons na vijf prachtige edities laten weten dat ze zich weer volledig willen richten op gezinnen en daar hebben we alle begrip voor", meldt de organisatie van Bungalup op haar eigen Facebook pagina.

"We hebben heel Nederland doorkruist op zoek naar een andere locatie, maar nergens was dezelfde magie als in De Eemhof. Daarom koesteren we liever de herinnering aan vijf geweldige jaren die we met jullie meegemaakt hebben."

'Nauw verbonden'

Muziekwebsite 3voor12 liet dinsdag al weten dat het festival stopt. Ook in een interview met de website verklaarde een van de oprichters van het festival dat het uitwijken naar een andere locatie geen gewenst alternatief is. 

"Voor Bungalup geldt dat het festival heel nauw verbonden is aan de Eemhof, het zit zelfs in het logo van het festival. Daar komt bij dat de Eemhof het grootste bungalowpark van Nederland is. Kleiner gaan kan niet, de druk op de kaarten is al zo groot. Een derde aspect is het feit dat De Eemhof de enige plek is waar je een nachtvergunning kunt krijgen."