Rock Werchter gebruikt zand om modder tegen te gaan

Rock Werchter heeft de afgelopen dagen 4.000 ton zeezand over het festivalterrein verdeeld, vanwege de hevige regenval van de afgelopen week. Het festival wordt omgedoopt tot 'Werchter Plage', meldt de organisatie donderdag.

"Zeezand droogt snel en is makkelijk proper te houden", aldus de organisatie van het vierdaagse festival dat donderdag van start ging. "Wie modderbeelden verwachtte komt bedrogen uit."

De camping en parkeerplaatsen hebben wel last van de modder. "De toestand van de parking en camping baart zorgen. De instroom ging moeizaam."

Festivalgangers stonden donderdag urenlang in de files, in de loop van de middag riep de organisatie hen op verder weg te parkeren en met gratis pendelbussen naar het festivalterrein te komen.

Openbaar vervoer

De bezoekers die vrijdag pas komen, worden opgeroepen met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Ook park & ride en kiss & ride worden aanbevolen door de organisatie. "Ook morgen kan er niet in Werchter geparkeerd worden."

Het festival start donderdag met artiesten als Disclosure, Ellie Goulding en Paul McCartney. McCartney trad drie weken geleden nog op bij Pinkpop in Landgraaf.

Lees meer over:
Tip de redactie