Mysteryland en Greenpeace bundelen de krachten. Met de samenwerking willen ze festivalbezoekers op positieve wijze bewustmaken van de manier waarop we met energie, voedsel, materiaal en de omgeving omgaan.

"Je kunt als organisatie wel de wereld willen veranderen, maar als niemand je daarbij helpt is dat lastig. Daarom hebben we elkaar hard nodig om het verschil te maken en elkaar te versterken. Ons doel is te laten zien dat feest en een positieve impact leveren op het milieu hand in hand samengaan", zegt Lyke Poortvliet, Sustainability Manager bij ID&T.

Festivalbezoekers kunnen tijdens Mysteryland vegetarische en veganistische culinaire hoogstandjes proeven. De frieten op de camping zijn gemaakt van aardappels uit de nabije omgeving.

Duurzaam

De camping draait op duurzame energie. Op het festival zelf wordt het energiegebruik gereduceerd door een stroomplan. Mysteryland verbruikte naar eigen zeggen op die manier het afgelopen jaar 30 procent minder diesel per bezoeker.

Om festivalgangers te stimuleren het terrein schoon te houden, lopen er op beide festivaldagen Green Teams rond die op feestelijke wijze alles opruimen.

Mysteryland vindt plaats op 27 en 28 augustus op het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer.