Zweedse versie dancefestival The Flying Dutch geannuleerd

De Zweedse versie van het dancefestival The Flying Dutch, met onder andere Axwell, Ingrosso en Avicii, is geannuleerd.

Het management van Avicii kon niet garanderen dat hij zou optreden. Dat was voor organisator John Ewbank de reden om de stekker uit het festival te trekken, meldt hij donderdag aan RTL Boulevard

De Zweedse dj heeft onlangs wereldwijd veel optredens afgezegd. "De afgelopen weken verkeerden we al in onzekerheid", zegt Ewbank.

The Flying Dutch - Swedish Journey zou plaatsvinden op 30 juli op drie verschillende locaties in Den Haag, Den Bosch en Nijmegen. De dj's zouden met helikopters door Nederland gevlogen worden. Afgelopen zaterdag was de reguliere editie van The Flying Dutch met Nederlandse dj's.

Vermoeidheid

Het zou voor Avicii zijn laatste optreden in Nederland zijn. Hij maakte begin deze lente bekend dat hij zou stoppen met optreden. De dj en producent, die eigenlijk Tim Bergling heet, wil zijn manier van leven aanpassen. 

De 26-jarige dj kampt al een aantal jaar met vermoeidheid. Vorig jaar zegde hij nog meerdere optredens af, omdat de druk van het toeren en het opnemen van nieuwe muziek hem te veel was geworden.

Lees meer over:
Tip de redactie