Tientallen gewonden na blikseminslag muziekfestival Duitsland

Op het Duitse muziekfestival Rock am Ring zijn vrijdag meer dan vijftig mensen gewond geraakt door blikseminslag. Vijftien bezoekers zijn er slecht aan toe. Twee van hen werden met succes gereanimeerd.

De optredens op het festival werden gedurende anderhalf uur onderbroken toen het noodweer over het terrein trok. Zware regenval leidde tot talloze kapotte tenten op de modderige weilanden.

Op het festivalterrein in de deelstaat Rijnland-Palts waren tijdens het noodweer tienduizenden bezoekers aanwezig. Na de blikseminslag werden de optredens direct stilggelegd.

Een woordvoerster ontkende geruchten dat het driedaagse festival vanwege aanhoudend slecht weer helemaal zou worden afgelast.

Hevig onweer

De Duitse weerdiensten waarschuwden vrijdagavond al voor hevig onweer in het westen van Duitsland. Het festival, met 90.000 bezoekers, wordt gehouden in Mendig, niet ver van Koblenz.

Rock am Ring is een van de grootste muziekfestivals in Duitsland. Jaarlijks komen er meer dan tachtigduizend mensen op af. Vorig jaar raakten er ook mensen gewond door blikseminslag bij het festival. 

Video: Blikseminslag bij Rock am Ring festival

Overleden soldaten

Ook in de VS leidt het noodweer tot veel overlast. In Texas zijn negen Amerikaanse soldaten omgekomen doordat hun voertuig werd meegesleurd door een vloedgolf.

Dit gebeurde donderdag al, maar vier lichamen werden zaterdagochtend pas teruggevonden. Vijf andere lichamen waren eerder al gevonden. Drie soldaten wisten zich na het ongeval uit het water te redden.

Honderden huizen

De militairen namen deel aan een routinetraining op de militaire basis Fort Hood.

De hevige regenval in Texas heeft de afgelopen week aan zeker 16 mensen het leven gekost. Honderden huizen zijn ondergelopen en ook gevangenissen worden door het water bedreigd. Om die reden zijn zo'n 4300 gedetineerden overgeplaatst naar andere detentiecentra.

Lees meer over:
Tip de redactie