In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Ook deze week is er weer genoeg diversiteit te vinden in festivalvierend Nederland. Voor harde metal/rock zet je koers naar Nijmegen maar voor blues moet je in het Drentse Grolloo zijn. Maar ook in Delft, Amsterdam, Hulst en Den Haag is er genoeg te beleven voor de muziekliefhebber.

Vestrock - 3, 4 en 5 juni, Hulst

Aankomend weekend strijken o.a. Textures, John Coffey, T.Raumschmiere, Modestep, De Staat, The Van Jets en Typhoon neer op eiland Buitenvest voor de zesde editie van Vestrock. Voor de kinderen is er een Vestrock Junior georganiseerd.

Meer informatie Vestrock

International Festival Of Technology - 1, 2 en 3 juni, Delft

Naast technologie en innovatie heeft het International Festival Of Technology in Delft ook een muzikaal programma. Het gratis toegankelijke festival ontvangt tijdens de finale op de laatste dag artiesten als Selah Sue, HAEVN, Sef, OIJ, Son Mieux en Kensington.

Meer informatie International Festival Of Technology

Indian Summer Festival - 3 en 4 juni, Broek op Langedijk

Broek op Langedijk staat aankomend weekend weer in teken van het Indian Summer Festival. Het festival heeft veel Nederlandse artiesten op de planken staan. Sue The Night, The Brahms, Lucas Hamming, Douwe Bob, The Common Linnets, Ronnie Flex en Typhoon treden onder meer op.

Meer informatie Indian Summer Festival

Mandala Festival - 3, 4, 5 en 6 juni, Wanroij

De organisatie van Extrema Outdoor en Solar Weekend komt aankomende week met een nieuw festival genaamd, Mandala Festival. Het festival en de camping is één, 's avonds verandert het terrein in een lichtkunst spektakel en er komen artiesten als My Baby en Jungle By Night.

Meer informatie Mandala Festival

Fortarock - 4 en 5 juni, Nijmegen

Fortarock in Nijmegen is het festival waar veel liefhebbers van metalgenres naar uitkijken. Het 'heavy music'-festival biedt dit jaar het podium aan artiesten als Volbeat, Amon Amarth, Megadeth, Within Temptation en Gojira.

Meer informatie Fortarock

Amsterdam Open Air - 4 en 5 juni, Amsterdam

Het Amsterdamse nachtleven komt op Amsterdam Open Air bij elkaar voor een groot feestweekend. Tijdens deze zesde editie zorgen o.a. Fresku, De Jeugd van Tegenwoordig, Fritz Kalkbrenner, Sef, Kiasmos, Zwart Licht en FS Green voor dansbare muziek.

Meer informatie Amsterdam Open Air

Holland International Blues Festival - 3 en 4 juni, Grolloo

Voor het eerst dit jaar: Het Holland International Blues Festival. Voor deze eerste editie strijken onder andere Beth Hart, Jools Holland, Jimmie Vaughan en meer neer in Grolloo voor een weekend vol blues.

Meer informatie Holland International Blues Festival

Kaderock - 4 juni, Den Haag

Ook dit jaar wordt het zogeheten grootste kleinste festival van Nederland georganiseerd. Kaderock vindt plaats rondom muziekcafe Musicon waar optredens van o.a. Orgel Vreten, Taymir, Massada, The Deaf en Wild Romance zullen plaatsvinden.

Meer informatie Kaderock

The Flying Dutch - 4 juni, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven

Tien dj's laten zich komend weekend weer heen en weer tussen Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vliegen voor een groot dance festival: The Flying Dutch. Zo zijn Dj Tiesto, Amin van Buuren, Hardwell, Martin Garrix en meer aanwezig.

Meer informatie The Flying Dutch

Retropop - 4 juni, Emmen

De 15e editie van Retropop vindt aankomend weekend weer plaats in Emmen. Hier zullen o.a. Golden Earring, Rowwen Heze, Europe, My Baby, Kovacs, Causes en Sven Hammond spelen. 

Meer informatie Retropop

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.