Deze week kunnen festivalgangers bijna elke dag ergens terecht: van Zuid-Afrikaanse indiebands bij Euro Safari tot een dag vol jazz in Amersfoort. 

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week.

Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje. 

Dauwpop - 28 mei, Hellendoorn

Aankomend weekend strijkt Dauwpop weer neer in Hellendoorn. Dit keer niet op Hemelvaartsdag. Onder meer De Staat, HAEVN, Kensington, Saybia, Birth of Joy en Lucas Hamming staan voor je klaar om het laatste weekend van mei feestend door te komen.

Meer informatie Dauwpop

Euro Safari - 25 mei, Amsterdam

Woensdagavond staat de Melkweg in teken van Zuid-Afrikaanse indiepop! De bands Shortstraw, Al Bairre en December Streets staan op de Amsterdamse planken om met allemaal hun eigen karakter het publiek aan het dansen te krijgen.

Meer informatie Euro Safari  

FURY! Festival 26 mei t/m 15 juni, Amsterdam

Punk is meer dan alleen muziek. Het FURY! Punk Culture event in het Amsterdamse filmmuseum EYE is ook precies dat. Naast optredens van The Ex, The Local Spastics en Vitamin X kan het publiek zich onderdompelen in de punk cultuur met talloze documentaires en films.

Meer informatie FURY! Festival 

EGOpop 27, 28 mei, Egchel

Vrijdag is onder andere Racoon en The Brahms te vinden op het festival in Egchel en zaterdag staan Di-Rect, Afterpartees en Mr. Polska op de planken.

Meer informatie EGOpop

Goldfest 27 mei, Tilburg

Tijdens Goldfest komen Nederlandse hiphop artiesten bij elkaar ter nagedachtenis aan hiphopjournalist Rob van den Aker. Met artiesten als Typhoon, Fresku, Zwart Licht, Rico, Diggy Dex en meer in het Tilburgse 013 wordt het één grote ode aan de beste hiphop van Nederland.

Meer informatie Goldfest

Sniester Festival 27 mei, Den Haag

Den Haag staat aankomende vrijdag weer in teken van het Sniester Festival. Door de hele binnenstad kan de muziekliefhebber terecht voor optredens van o.a. Drive Like Maria, De Likt, Bells Of Youth, Indian Askin, St. Tropez en Soul Sister Dance Revolution.

Meer informatie Sniester Festival 

London Calling 28 mei, Amsterdam

De tweede London Calling van dit jaar, deze week weer in Paradiso te vinden. Voor nieuwe alternatieve muziek is het popfestival een walhalla. Voor deze editie staan o.a. Cate Le Bon, Car Seat Headrest, Canshaker Pi, Bones en Slum Sociable op het programma.

Meer informatie London Calling 

Woodlands Festival 28 en 29 mei, Bergen

Voor een weekend met goede muziek kun je dit weekend terecht in Bergen voor het Woodlands Festival. De line-up bestaat uit artiesten als Rita Zipora, MAAN, Jack and the Weatherman en Kraak en Smaak.

Meer informatie Woodlands Festival

Amersfoort Jazz Festival 27, 28 en 29 mei, Amersfoort

Tijdens het laatste weekend van mei wordt de binnenstad van Amersfoort elk jaar overgenomen door jazz en wereldmuziek. Ook dit jaar zijn er weer ruim 60 acts te vinden, van Sabrina Starke tot Marutyri.

Meer informatie Amersfoort Jazz Festival

Kaaspop 28 mei, Edam

Dit weekend staat de 35ste editie van Kaaspop voor de deur. Het centrum van Edam is het podium voor artiesten als Son Mieux, Kasba, The Dubbeez, Flegmatieke Zonderlingen en meer. 

Meer informatie Kaaspop

Dit is een kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.