Overzicht: De leukste festivals van deze week

In de derde week van mei worden er vooral dancefestivals georganiseerd. In Hengelo, Leiden, maar ook Venlo en Rotterdam kunnen elektroliefhebberd verschillende festivals bezoeken.

Vanaf 16 mei staat diversiteit centraal in het Nederlandse festivalcircuit. Jazz, opera, metal en de rockabilly 50's komen allemaal voorbij. Op het Soccerrocker festival kunnen fans op hetzelfde moment voetballen en muziek luisteren.

Verder deze week onder andere: BAM! Festival, Groove Garden Festival en DICE Festival.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

SummerJazz Festival - 21 mei, Leiden

Aankomend weekend kun je in Leiden terecht voor het SummerJazz Festival. Het festival begon in 2011 als gratis festival en is uitgegroeid tot een groot event waar dit jaar o.a. Nik West, Cory Henry, Tourist LeMC en Sabrina Starke op de planken staan.

Meer informatie

BAM! Festival - 21 mei, Hengelo

The Brahms, Lucas Hamming, LAKSHMI, Dazzled Sticks, The Deaf, Navarone en Storsky staan zaterdag in Hengelo voor één festival: het BAM! Festival. Naar eigen zeggen laagdrempelig, maar in ieder geval gratis te bezoeken!

Meer informatie

DICE Festival - 18 mei, Utrecht

Woensdag staat TivoliVredenburg in teken van de eerste editie van DICE, een nieuwe showcase-avond met opkomende bands. Op de debuuteditie zijn o.a. Boo Seeka, Glints en Yonaka te zien. TivoliVredenburg, EKKO en Friendly Fire (dat ook Best Kept Secret doet) hebben de organisatie in handen, dus er mag wel iets verwacht worden.

Meer informatie

Groove Garden Festival - 20, 21 en 22 mei, Sittard

Voor een portie techno, house, hartstyle en EDM kun je aankomend weekend terecht in Sittard waar het Groove Garden Festival plaatsvindt. Van FeestDJRuud en Darkraver tot Dyna en Freddy Moreira.

Meer informatie

Metalcon - 20 en 21 mei, Den Haag

Metal leeft, dat is aankomend weekend in Den Haag wel te zien! Het festival Metalcon vindt dit jaar voor de vierde keer plaats en met acts als Bodyfarm, Hellbender, Martyr en meer is er meer dan genoeg te zien voor de metalliefhebber.

Meer informatie

Soccerrocker - 21 mei, Amsterdam

Een simpel maar geniaal concept: een voetbaltoernooi voor mannen en vrouwen met live rockmuziek. Dit jaar staan o.a. zZz, Gallowstreet, Beans & Fatback en Mozes & The Firstborn op de planken.  Als je voor 18:00 binnen bent is het nog helemaal gratis ook!

Meer informatie

Operadagen Rotterdam - 20 t/m 29 mei, Rotterdam

Aankomend weekend is de aftrap van de 11e editie van de Operadagen Rotterdam. Misschien niet je standaard festivalmuziek maar juist daarom het ontdekken waard. Door heel Rotterdam staan bijzondere artiesten op bijzondere locaties dus vind je weg naar Rotterdam!

Meer informatie

Feel the 50's Festival - 20, 21, 22 mei, Venlo

Terug in de tijd gaan kan aankomend weekend op het Feel the 50’s festival in Venlo. Er spelen acts als The Rusty Nails, The Hi-Flyers en er is zelfs een trouw kapel om volledig in stijl "I do" te zeggen.

Meer informatie

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie