Overzicht: De leukste festivals van deze week

Deze week nemen de dancefestivals het over. Van Enschede tot Leeuwarden en van Venlo tot Rotterdam; de elektroliefhebber kan deze week voldoende festivals bezoeken.

Verder kunnen we weer genieten van de combinatie eten en muziek op Ribs & Blues en de eerste editie van Lepeltje Lepeltje. En een primeur deze week: de eerste editie van Incubate nieuwe stijl.

Verder deze week: Jannarock, Freshtival en Reggae Heartbeat Festival.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de leukste festivals van aankomende week.

Incubate Festival - 14, 15 mei, Tilburg

Incubate komt in 2016 terug met drie kleinere edities in plaats van één groot festival. Andere vorm, maar Incubate programmeert nog steeds cutting-edge underground acts voor jou om te ontdekken.

Meer informatie

Freshtival - 15 mei, Enschede

Eerste Pinksterdag wordt in Enschede al jaren gevierd met het Freshtival, waar dansen en hard gaan eerder norm dan uitzondering is. Dit jaar is het thema "Dia de los Muertos". Met de komst van onder meer Steve Aoki, De Likt, Juan Sanchez en Laidback Luke, kan Enschede zich opmaken voor een heftig dagje.

Meer informatie

Ribs & Blues - 14, 15 en 16 mei, Raalte

De naam zegt het al. Ribs & Blues combineert al jaren het beste van: ribs en blues. Ook dit jaar kun je weer genieten van het festival met ribs en acts als Racoon, Uriah Heep, Waylon, Sven Hammond en De Dijk. Zondag is het festival gratis toegankelijk. Voor de zaterdag moet je een kaartje kopen.

Meer informatie

Ruis Festival - 13, 14 en 15 mei, Venlo

De elektronica liefhebber kan aankomend weekend genieten op het Ruis Festival. In de elektronische wildernis staan acts als Ben Sims, De Sluwe Vos, Olivier Weiter en Marcel Dettmann om het publiek te laten dansen.

Meer informatie

Jannarock - 13, 14 mei, Diepenheim

Ook dit jaar strijkt het festival Jannarock weer neer in Diepenheim. Het Pinksterweekend wordt daar ingeluid met muziek van Beans & Fatback, Orange Maplewood, Storsky, The Afterveins en meer. Jannarock is gratis toegankelijk.

Meer informatie

Promised Land Festival - 14 en 15 mei, Leeuwarden

In Natuurgebied de Groene Ster vindt dit jaar voor de derde keer het Promised Land Festival plaats. In vijf verschillende area's brengen dj's als Angerfist, The Partysquad, Martin Harder, Ferro de festivalgangers aan het dansen.

Meer informatie

Lepeltje Lepeltje - 13, 14, 15 en 16 mei, Amersfoort

Ook dit jaar zijn foodfestivals niet te stoppen. Een van de eerste van het festivalseizoen is Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. Naast eten zorgt het festival ook voor muziek. Poppodium FLUOR host het podium op de zaterdag met artiesten als Revel in Dimes. Ook is er een afterparty met Gallowstreet.

Meer informatie

Luminate Dance Festival - 15 mei, Rotterdam

Dit jaar staat Ahoy in Rotterdam voor het eerst in teken van Luminate Dance Festival. Dit nieuwe indoor festival belooft een achtbaan te worden met de muziek van Vato Gonzalez, Gregor Salto, Dirtcaps, La Fuente en DBSTF.

Meer informatie

Reggae Heartbeat Festival - 14 mei, Maastricht

In het zuiden gaat alles wat rustiger aan. Dat vonden ze bij poppodium Muziekgieterij in Maastricht ook. In samenwerking met M-Town Reggae en Cool Running organiseren ze daarom Reggae Heartbeat Festival. Met artiesten als Max Romeo en The Dubbeez hebben een prima line-up.

Meer informatie

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij de festivaloverzicht van Festivalinfo.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie