Het Beyond Festival heeft alsnog een locatie kunnen vinden. De organisatie kreeg geen toestemming om het evenement wederom in Spaarnwoude te organiseren en wijkt nu uit naar Noord-Brabant.

Het festival, dat zich in de markt plaatst als zogeheten anti-festival en geen programmering bekendmaakt, vond vorig jaar in Spaarnwoude plaats. Destijds duurde het evenement maar een dag, nu wil de organisatie drie dagen beslaan.

De gemeente Velsen ziet dat echter niet zitten, daarom zal de tweede editie op een landgoed van een familie in Noord-Brabant plaatsvinden.

Het festival wordt onder meer georganiseerd door de bekende Nederlandse vormgever en kunstenaar Dadara (Daniël Rozenberg).

Organisaties die meewerken zijn onder andere Psy-Fi, PRCPTN, Pecha Kucha, Classical Music Rave, Frank Festival, Bauhaus, Ruigoord’s Vurige Tongen en de Drentse Borduurvereniging Leukeleu.

Fantastisch

"Iedere keer hetzelfde doen is saai. Daarom doen we ieder jaar weer veel dingen anders. Dat we nu op het landgoed van de familie van Boekel van Rumpt mogen neerstrijken is fantastisch", zegt Rozenberg in een persbericht.

"Het past perfect bij onze doelstelling om de barrières tussen maatschappelijke groepen te slechten. Wie verwacht dat nou, een stelletje experimentele creatieven op een eeuwenoud landgoed?"

Beyond zal dit jaar plaatsvinden op 29, 30 en 31 juli op landgoed Velder in Liempde.