In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Deze week vieren we de vrijheid met bevrijdingsfestivals door het hele land. In het weekend vindt onder meer het Vlielandse festival Here Comes The Summer plaats. Verder komt de bluesliefhebber aan zijn trekken tijdens het Moulin Blues Festival en houdt Ureterp voor de 17e keer het Oerrock Festival.

Verder deze week: Breda Jazz Festival, Bevrijdingsfestival Utrecht, Bevrijdingspop Haarlem, Graauwrock en Dancetour Lelystad.

Here Comes The Summer: 6, 7 en 8 mei, Vlieland
Dit weekend wordt Vlieland overgenomen door het kleine zusje van festival Into The Great Wide Open, Here Comes The Summer. Op het programma staan artiesten als Isbells, DMA’s en Amber Arcades.

Meer informatie Here Comes The Summer

Breda Jazz Festival: 5 mei, Breda
Geen normaal bevrijdingsfestival voor Breda dit jaar. De stad viert 5 mei met jazz, rockabilly en blues. Er staan heel wat namen op het programma, waaronder The Soul Snatchers, Catfish, Hans Dulfer en Ruben Hoeke Band.

Meer informatie Breda Jazz Festival

Bevrijdingsfestival Utrecht: 5 mei, Utrecht
Een van de populairste bevrijdingsfestivals is dat in Park Transwijk in Utrecht. Ook dit jaar belooft het een feest te worden, met een thuiswedstrijd voor John Coffey en de komst van Juliette Lewis and the Licks.

Meer informatie Bevrijdingsfestival Utrecht

Oerrock Festival: 5, 6 en 7 mei, Ureterp
Deze week vindt alweer de 17e editie van het Oerrock Festival plaats. Het festival start traditiegetrouw op 5 mei maar je bent daarna nog 2 dagen welkom in Ureterp. Met artiesten als Moke, Kensington, Handsome Poets, en Orange Skyline is er voor iedereen wat te zien. Let op: voor donderdag 5 mei en zaterdag 7 mei moet je een kaartje kopen, maar op vrijdag 6 mei is Oerrock gratis te bezoeken.

Meer informatie Oerrock Festival

Moulin Blues: 6 en 7 mei, Ospel
Op 6 en 7 mei barst voor de 31e keer het bluesgeweld los in Opel tijdens het Moulin Blues festival. O.a. DeWolff, Southside Johnny & The Ashbury Jukes, Gov’t Mule en Birds of Chicago betreden het podium. Voor de hardcore festivalgangers is het mogelijk op de Moulin Blues festivalcamping te overnachten.

Meer informatie Moulin Blues

Bevrijdingspop Haarlem: 5 mei, Haarlem
Bevrijdingspop is het oudste en grootste Bevrijdingsfestival en ook dit jaar weer het vermelden waard. Op de line up staan dit jaar Chef’Special, Fresku, Eefje de Visser, My Baby, Sue The Night, GOSTO, Son Mieux en LAKSHMI op het podium in Haarlem.

Meer informatie Bevrijdingspop Haarlem

Graauwrock: 4 en 5 mei, Graauw
Graauwrock begint dit jaar met een wedstrijd van 8 jonge bands. De winnaar staat de volgende dag tijdens het festival alweer op de planken, samen met artiesten als De Dijk, The Kik en Dirty Daddies.

Meer informatie Graauwrock

Dancetour Lelystad: 5 mei, Lelystad
Lelystad verwelkomt op 5 mei o.a. Dannic, Girls Love DJ’s, La Fuente en Dirtcaps voor een groot dancefestival. Het festival is gratis toegankelijk, dus Parkwijk in Lelystad zal ongetwijfeld snel vol staan.

Meer informatie Dancetour Lelystad