De laatste week van april staat volledig in het teken van festivals, en daarvoor hoef je niet alleen te denken aan de talloze Koningsdag evenementen. Jazz strijkt dit weekend neer in Den Haag, terwijl onder meer soulicoon Bettye LaVette Groningen overneemt tijdens Rhythm & Blues Night.

Verder deze week: Life I Live Festival, Heartland Festival, Impericon Festival, Oranjepop, HRIEPS en The We Festival.

In samenwerking met Festivalinfo presenteert NU.nl wekelijks een overzicht van de om en nabij tien leukste festivals van de week. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Life I Live Festival - 26 april, Den Haag

Deze week strijkt voor de zesde keer The Life I Live Festival neer in de Haagse binnenstad. Het festival is de opvolger van de Haagse KoninginneNach. Met artiesten als Rats on Rafts, Black Box Revelation, Danny Vera en Janne Schra kan het inluiden van Koningsdag bijna niet misgaan.

Meer informatie over Life  I Live Festival

Rhythm & Blues Night - 30 april, Groningen

Zaterdag worden de planken van De Oosterpoort gedomineerd door blues, in alle soorten en maten. Groningen ontvangt onder meer soulicoon Bettye LaVette, Southside Johnny & The Asbury Jukes en Allen Stone. Bluesliefhebbers, je kunt dit weekend niet om Groningen heen!

Meer informatie over Rhythm & Blues Night

Heartland Festival - 30 april, Hengelo

Voor een portie bluegrass en rock 'n roll moet je dit weekend in Overijssel zijn. Het Hengelose poppodium Metropool ontvangt onder meer Legendary Shack Shakers, My Baby, Ian Fisher en The Tubs voor de derde editie van Heartland Festival.

Meer informatie over Heartland Festival

Impericon Festival - 1 mei, Amsterdam

Het Impericon Festival tourt door heel Europa en maakt zondag een stop in Amsterdam om de Melkweg af te breken. Met Hatebreed, Emmure, Despised Icon en meer is er genoeg metalcore voor iedereen.

Meer informatie over Impericon Festival

The Hague International Jazz Days - 30 april en 1 mei, Den Haag

Nog een festival in Den Haag deze week, namelijk de eerste editie van The Hague International Jazz Days. Het festival in de Haagse binnenstad sluit aan bij de wereldwijde viering van de door UNESCO georganiseerde International Jazz Day.

Meer informatie over The Hague International Jazz Days

The WE Festival - 24 april t/m 1 mei, Maastricht

Deze hele week staat Maastricht in teken van The WE Festival. Het doel van het festival is nobel: de academische wereld en culturele activiteit samen brengen in een interessant programma. Verwacht geen grote namen maar wel een week vol nieuw talent en interessante activiteiten!

Meer informatie over The WE Festival

Oranjepop - 27 april, Nijmegen

Koningsdag mag natuurlijk niet ontbreken dus ook een festivaltip voor de feestdag van deze week. Oranjepop in Nijmegen heeft een fijne line-up te maken met Sue The Night, Bombay, St. Tropez, Jungle By Night en Janne Schra. Voor goede muziek zit je o.a. in Nijmegen goed!

Meer informatie over Oranjepop

HRIEPS - 30 april, Grijpskerke

Zaterdag staat alweer de 22e editie van het muziekfestival HRIEPS voor de deur. Het festival in Grijpskerke heeft als motto 'Luctor et Emergo'. Met onder meer Memphis Maniacs, Bang Bang Bazooka, The Heinos en Mooi Wark op het affiche, weet je dat het een mooi feest gaat worden.

Meer informatie over HRIEPS

Dit is natuurlijk maar een (zeer) kleine selectie van het festivalaanbod in Nederland. Voor een volledig overzicht kun je terecht bij het festivaloverzicht van Festivalinfo.