Paul McCartney sluit Pinkpop 2016 af

Het is de organisatie van Pinkpop gelukt om Paul McCartney te strikken. De ex-Beatle zal het popfestival op zondagavond afsluiten.

Dat maakt de organisatie maandag bekend.

Afgelopen donderdag meldde Pinkpop-baas Jan Smeets dat de komst van McCartney alleen mondeling was bevestigd, maar dat die toezegging geen officiële garantie voor diens komst was. 

Aan die onduidelijkheid is nu een einde gekomen.

Groot feest

"Ik hou van het publiek op festivals en ben dan ook van plan om Pinkpop met een groot feest af te sluiten", zegt McCartney in een persbericht van de festivalorganisatie.

"Nog nooit eerder stond ik op een festival in Nederland dus is het voor mij en het publiek een spannende nieuwe ervaring, maar we gaan zeker met z’n allen rocken. Bereid je voor Pinkpop, we komen er aan. Ik zie jullie in juni."

Eerste keer

McCartney is naast Rammstein en de Red Hot Chili Peppers de derde headliner. 

Het festival vindt dit jaar op 10, 11 en 12 juni plaats. Woensdag wordt tijdens een persconferentie bekendgemaakt welke bands nog meer op Pinkpop zullen spelen.

McCartney zal dit jaar ook tijdens Rock Werchter in het Belgische Werchter optreden. De zanger staat daar donderdag 30 juni op het podium.

Lees meer over:
Tip de redactie