Jan Kooijman, Lieke van Lexmond, Ruben van der Meer, Diederik Ebbinge en René Mioch zijn de komende twee weken te gast in speciale talkshows die tijdens het Nederland FilmFestival op YouTube worden geplaatst. 

In de korte gesprekken voelt cabaretier Pepijn Schoneveld allerlei bekende mensen uit de Nederlandse filmwereld aan de tand.

Het eerste filmpje wordt woensdag gelanceerd op YouTube, op de openingsavond van het NFF. In deze aflevering van 'Praten met Pepijn' is acteur Ruben van der Meer te gast. Daarna wordt elke twee dagen een nieuwe aflevering online gezet. De gesprekken duren gemiddeld vijf minuten.

Pepijn Schoneveld studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool en is als acteur bij het grote publiek vooral bekend uit de BNN-serie Feuten. Ook was hij te zien in de NCRV-serie Mixed-up. Daarnaast haalde hij in 2012 de finale van het Leids Cabaret Festival en treedt sindsdien op als cabaretier. Dit seizoen toert hij langs de theaters met zijn nieuwe voorstelling Morgen klaart het op.